EVO KAKO IM JE BILO

KOSTRENA Program prometne kulture za osnovnoškolce oduševio najmlađe

Program se uspješno u Europi provodi već gotovo 30 godina te je usklađen sa strateškim ciljevima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Učenici od 2. do 4. razreda Osnovne škole Kostrena danas su sudjelovali u Programu prometne kulture za najmlađe koji se sastojao od teorijskog dijela te mobilnog poligona.

Mobilni poligon simulira stvarni promet na didaktičkim pomagalima prilagođenim dječjem uzrastu. Djeca su kroz vožnju poligonom imala priliku naučiti o mogućim rizicima i situacijama u prometu- nepravilnom prelaženju pješaka, poštivanju prometnih znakova, ponašanju u prijevozu, kao i značenje prometnih znakova i signalizacija.

U teorijskom dijelu imali su prilike upoznati se s osnovama pružanja prve pomoći, a posebno zanimljiva bila im je vatrogasna oprema kao i igre koje su za njih pripremili vatrogasci DVD-a Kostrena, dok su se najhrabriji odvažili okušati kako je sjediti u policijskom vozilu.

Program provodi Jumicar uz pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Agencije za odgoj i obrazovanje, a uz podršku partnera Ministarstva unutarnjih poslova RH, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskog Crvenog križa i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Program u Kostreni podržali su Primorsko-goranska županija, Općina Kostrena i Dobrovoljno vatrogasno društvo Kostrena.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari