UKUPNA VRIJEDNOST 20 MIL. KUNA

Kostreni dodijeljeno bespovratnih 3,7 milijuna kuna za izgradnju novog vrtića u Pavekima

Jučer je u Općinu Kostrena stigla lijepa vijest iz Ministarstva znanosti i obrazovanja o prihvaćanju projektnog prijedloga i dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od približno 3,7 milijuna kuna kojima će biti sufinancirana izgradnja novog dječjeg vrtića u Pavekima.

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 20 milijuna kuna od čega će dakle dio biti sufinanciran bespovratnim sredstvima dok će se ostatak sredstava osigurati kroz dvije proračunske godine te manjim dijelom kroz kreditno zaduženje.

Za razliku od brojnih općina i gradova Kostrena posljednjih godina bilježi pozitivan trend kretanja stanovništva, a osobito raduje značajno povećanja broja djece pa rastu i potrebe za proširenjem kapaciteta škole i vrtića. Međutim, to su slatke brige i razlog za optimizam s kojim gledamo na budućnost našeg mjesta”, rekao je načelnik Općine Kostrena Dražen Vranić.

Pripremne radnje za izgradnju vrtića u punom su zamahu. Kao dio priprema za izgradnju novog vrtića krenula izgradnja pristupne ceste s potrebnom infrastrukturom, a do kraja mjeseca bit će gotov i glavni projekt. Krajem godine ili s prvim danima siječnja trebala bi biti ishođena i građevinska dozvola nakon čega će se raspisati nabava za radove koji bi mogli započeti negdje u lipnju 2023. i završiti krajem 2024. godine.

Idejno rješenje novog vrtića napravljeno je prema najvišim pedagoškim standardima. Zgrada vrtića bit će izvedena na dvije etaže s kapacitetom za stotinjak polaznika, raspoređenih u dvije jasličke i tri vrtićke skupine te vanjskim prostorima za igru, prilaznim putevima i parkiralištem dok je na krovu vrtića predviđena izgradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije kako bi vrtić bio i energetski učinkovit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari