EVO DETALJA

Kostrenski školarci se vraćaju u klupe; Evo obavijesti

Povratak u klupe – u ponedjeljak 4. rujna počinje nova školska godina!

U ponedjeljak 4. rujna počinje nova školska godina. Za učenike od 2. do 4. razreda nastava počinje u 8:00 sati, a za učenike od 5. do 8. razreda u 8:30 sati. Prvog dana učenici će imati dva školska sata sa svojim učiteljicama/razrednicama tijekom kojih će preuzeti udžbenike i dobiti raspored rada pa je u školu dobro ponijeti i školske torbe.

Program svečanog primanja 42 prvašića počinje u 10:00 sati na školskom igralištu, a u slučaju lošeg vremena prijem će se održati u predvorju škole.

Školski autobus ujutro će u školu voziti po ustaljenom rasporedu. Pri povratku iz škole bit će organizirane dvije vožnje; u 9:30 sati za učenike od 2. do 4. razreda te u 10:00 sati za učenike od 5. do 8. razreda.

Općina Kostrena već dugi niz godina učenicima osigurava prijevoz školskim autobusom koji će ove školske godine obavljati Autotrans, član Arriva grupe. U školskoj godini 2023./2024. Općina će financirati trošak mjesečne karte javnog linijskog prijevoznika KD Autotrolej učenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kostrena, a polaznici su osnovne škole koja se nalazi izvan Kostrene i koji ne ostvaruju pravo na financiranje troška javnog prijevoza po drugoj osnovi.

Podsjetimo, u školskoj godini 2023./2024. Općina Kostrena je osnovnoškolcima osigurala sav dodatni obrazovni materijal, a planirano je da se već slijedeće školske godine roditelji u potpunosti rasterete brige oko nabavljanja dodatnog obrazovnog materijala koji će ubuduće učenici preuzimati u školi zajedno s udžbenicima.

Kostrenski prvašići već tradicionalno dobivaju i poklon bon za školske potrepštine od 40 eura (300 kuna) koji će dobiti u svojim razrednim odjeljenjima prvog dana škole.

Izdašnim iznosom od čak 80 % Općina Kostrena participira u materijalnim troškovima za djelatnike programa produženog boravka kako bi krajnja cijena za roditelje kostrenskih učenika bila što povoljnija, a za razliku od većine drugih škola, produženi boravak u OŠ Kostrena organiziran je do 4. razreda.

Usluga produženog boravka i školske marende učenicima će biti na raspolaganju od utorka 5. rujna.

Za učenike u razrednoj nastavi Općina također financira korištenje Sportske dvorane Kostrena te uz Osnivača škole participira u komercijalnoj cijeni troškova dvorane za učenike predmetne nastave u svrhu provođenja slobodnog vremena, a svake školske godine podupire i različite školske projekte kojima se podiže kvaliteta uvjeta za rad kao i stjecanje novih znanja i vještina.

Svim našim učenicima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari