ODLIČNO IZGLEDA

Galerija | Ponovno je užitak igrati nogomet na SRC Belveder! Pogledajte kako legendarno riječko igralište izgleda nakon dovršene obnove

Župan Zlatko Komadina u pratnji resornih pročelnika Sonje Šišić i Ljudevita Krpana i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima obišli su obnovljeno nogometno igralište u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Belveder.

Uz zamjenu umjetne trave, uređene su tribine i svlačionice, popravljene sanitarije te nabavljen novi semafor. Također su obavljeni su i soboslikarsko-ličilački radovi uređenja ograde igrališta i tribina, svlačionica i pratećih prostorija te klupa za igrače dok je na tribinama montirano 200 sjedala za posjetitelje.

Nastavak je to ulaganja u obnovu nogometnih igrališta u vlasništvu Grada Rijeke, u što se financijski uključila i Primorsko-goranska županija, a u okviru kojeg je prošle godine obnovljen travnjak na igralištu Robert Komen na Podmurvica dok je u planu sljedeće godine obnova pomoćnog nogometnog igrališta na Kantridi.

„Mi smo sportska županija i sportski grad. Od svih hrvatskih županija najviše ulažemo u sport i sportske objekte. Nisu to samo nogometna igrališta koja su važna za mlade da treniraju, tu su i razne sportske školske dvorane, Platak, zimske pripreme sportaša u Delnicama i Mrkoplju, jednostavno je puno objekata jer imamo uvjete za bavljenje svim vrstama sportova. Posebno mi je drago da možemo svjedočiti napretku za naše mlade, a za koga ćemo raditi ako nećemo za našu djecu“, rekao je župan.

Pogledajte video prilog Kanala Ri:

Izrazivši zadovoljstvo završetkom radova, gradonačelnik Filipović podsjetio je kako je igralište izgrađeno davne 1936. godine i zaštićeno je kulturno dobro od strane Ministarstva kulture i medija.

„Generacije sportaša i nogometaša su odrasle na ovom igralištu i započinjale svoje profesionalne karijere. Na početku mandata prvi susret župana i mene bio je posvećen zajedničkim projektima, a zajednički projekti realiziraju se i u sportu. Drago mi je da će i nove generacije nogometaša uživati u obnovljenom igralištu”, rekao je Filipović.

Kako je istaknuo Igor Butorac, direktor Rijeka sporta d.o.o., radovi su rezultirali podizanjem standarda postojećih objekata, a ukupni iznos investicije prelazi 460 tisuća eura. Dio radova u iznosu od otprilike 133 tisuća eura financirala je Primorsko-goranska županija, a preostali iznos Grad Rijeka i Rijeka sport d.o.o.

Prvim udarcem lopte župana Komadine i zviždukom gradonačelnik Filipovića, započela je revijalna utakmica mlađih uzrasta NK Lokomotive i NK Stari Grad kojom je obnovljeno igralište simbolično predano na korištenje.

Nogometno igralište SRC Belveder u ovoj sportskoj sezoni koriste klubovi NK Lokomotiva, NK Stari Grad, HNK Orijent 1919, NK Rikard Benčić, za provedbu programa javnih potreba u sportu Grada Rijeke. Igralište ima približno 50.000 ulaza korisnika godišnje, a u prvih šest mjeseci 2023. godine zabilježeno je 29.905 ulaza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari