"DJEČAK U HALJINI"

Kostrenskog HDZ-ovca razbjesnio školski poklon za klince: ”Dijete je došlo doma s knjigom i bio sam frapiran!”

Foto: Facebook/HDZ Kostrena

Učenici osnovne škole u Kostreni u povodu sv. Nikole dobili su na poklon nagrađivanu knjigu “Dječak u haljini” televizijskog komičara BBC-ja Davida Walliamsa

No, neki nisu bili zadovoljni s ovakvim odabirom. HDZ-ov Tomislav Matić ovakav izbor lektire na račun kostrenskog proračuna drži skandaloznim.

“Odmah ću jasno reći, kako mi se ne bi imputirala homofobija ili netrpeljivost: ova je knjiga sasvim legitimna i ne živimo u srednjem vijeku da zabranjujemo knjige. Tko to voli i podržava, neka slobodno čita svojoj djeci, ali je apsolutno neprihvatljivo da se to nameće kao poželjno ponašanje kroz financiranje iz općinskog proračuna i nametanje takve ideologije desetogodišnjacima”, kazao je Matić za Novi list.

“Dijete mi je došlo doma s tom knjigom i bio sam frapiran da Općina našim novcem propagira ovakvo ponašanje. To predstavlja kršenje Ustava, UN-ove konvencije o pravima djeteta, deklaracije o ljudskim pravima te Povelju o temeljnim pravima EU-a. Kroz praksu Europskog suda potvrđeno je da država ne može i ne smije odgajati djecu protivno volji njihovih roditelja što ste si vi u ovom slučaju uzeli za pravo”, kazao je Matić ističući kako očekuje javnu ispriku za takav dar te ime osobe koja je odlučila da se takva knjiga nađe u rukama njegova djeteta te koje će sankcije biti poduzete protiv nje.

“Nemam saznanja o knjizi, prvi put čujem, no postupak nabavke za sv. Nikole proveden je kao i svake godine. Ne bih se složio s vama da su to zlouporabljena nekakva prava jer da je protivna bilo čemu, ne bi se mogla nabaviti. O sadržaju knjige možemo raspravljati, vidjet ću o čemu se radi i zasad nemam saznanja da bih vam nešto mogao reći”, odgovorio je načelnik Kostrene Dražen Vranić.

Tomislava Matića javnost poznaje kao bivšeg predsjednika HDZ-a Kostrene i direktora lokalnog komunalnog društva. Prije dvije godine slupao je automobil u vlasništvu tvrtke i napustio mjesto nesreće. Kasnije je tvrdio da nikad nije pobjegao.

U javnosti se njegovo ime spominjalo i nekoliko godina ranije, kad je u izvješću revizije utvrđeno da je kao direktor komunalnog društva pozajmice isplaćivao i samom sebi.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari