ČESTITKA ZA DEVČIĆA

20. OBLJETNICA SLUŽBE Župan Komadina čestitao nadbiskupu Devčiću

Rijeka: Misa polnoćka u katedrali sv. Vida 25.12.2018., Rijeka - Misu polnocku u katedrali sv. Vida predvodio je nadbiskup msgr. Ivan Devcic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Župan Zlatko Komadina uputio je čestitku riječkom nadbiskupu mons. dr. Ivanu Devčiću povodom 20. obljetnice njegove biskupske službe:

”Preuzvišeni nadbiskupe Devčiću,

pridružujem se čestitkama povodom obilježavanja Vašeg velikog jubileja, 20-te obljetnice biskupske službe i posvećenosti vođenju Riječke nadbiskupije. Toj zahtjevnoj i odgovornoj dužnosti od prvog ste dana pristupili otvorenog srca promičući najviše vrijednosti Katoličke crkve i šireći kulturu dijaloga i tolerancije. I riječima i djelima doprinijeli ste jačanju zajedništva i građenju skladnog suživota u našoj višenacionalnoj i multikulturalnoj regiji na čemu Vam se u ime svih stanovnika Primorsko goranske županije od srca zahvaljujem” – zahvalio se župan.

”Zahvaljujem Vam se i na podršci i partnerstvu u zajedničkim socijalnim i karitativnim projektima, čime ste iskazali poseban senzibilitet za potrebite i najranjivije među nama. Vjerujem da dijelimo ponos što smo prvi u Hrvatskoj osnovali hospicij „Marije Kozulić“ kao mjesto pijeteta i posljednjeg utočišta te utjehe za obitelji umirućih”- dodao je zahvalu.

”Svaki naš susret i suradnja bili su obilježeni međusobnim poštovanjem, razumijevanjem i uvažavanjem Vašeg vjerskog i našeg svjetovnog poslanja. Hvala Vam na svemu što ste činili i činite da bi kao ljudi i kao društvo bili bolji, humaniji i tolerantniji. Želim također dobrodošlicu Vašem nasljedniku, nadbiskupu koadjutoru Mati Uziniću koji će vjerujem nastaviti Vaš pastirski put u sredini koja ga dočekuje širom otvorenog srca.
Vama preuzvišeni nadbiskupe Devčiću, želim puno zdravlja i da još dugo ostanete među nama šireći vjeru i dobrotu” – zaključno je kazao Komadina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari