KOZALA: Učenici Graditeljske škole pomogli urediti Prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje!

Foto: Graditeljska škola Rijeka

Riječko prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje, smješteno ispod crkve i groblja na Kozali, uspjelo je tijekom posljednjih pet mjeseci temeljito preurediti većinu prostorija – kupaonicu, mušku spavaonicu i dnevni boravak.

Bili su to prostori silno pogođeni vlagom zbog prodiranja vode, što je s vremenom utjecalo i na ostale prostorije.

Otučeni su zidovi, napravljena je hidroizolacija i ventilacija, novi knauf, u cijelosti je uređena kupaonica. Za sve stručne radove i materijal utrošeno je oko 50 tisuća kuna.

Oko trećine troškova podmireno je iz donacije Ine, a ostalo je platila Riječka nadbiskupija.

Završne radove u kupaonici, odnosno postavljanje keramike, učinili su učenici riječke Graditeljske škole za industriju i obrt – budući keramičari, zajedno sa svojom profesoricom Alenkom Bakarčić.

Radili su u sklopu svoje prakse i sve odradili volonterski. U nekim su radovima, poput dletanja, žbukanja, bojanja i čišćenja pomagali korisnici prihvatilišta i osuđenici na rad za opće dobro koje su u prihvatilište uputili Ured za probaciju i Prekršajni sud u Rijeci.

U ovom prostorno nevelikom prihvatilištu, kapaciteta 14 osoba, koje je prije gotovo 12 godina pokrenuo te i danas vodi Franjevački svjetovni red s Trsata – boravak je sada puno ugodniji.

Foto: Graditeljska škola Rijeka

VIDEO DANA: