ENERGO SE ZADUŽUJE: Za SPP postaju na Krnjevu kredit u iznosu 7.35 milijuna kuna

Foto: Riječanin

Na 46. kolegiju gradonačelnika potvrđena je suglasnost Grada Rijeke za zaduženje tvrtke Energo d.o.o. u iznosu od 7.35 milijuna kuna.

Dugoročni kredit u navedenom iznosu bit će namijenjen za provedbu investicijskog projekta „Višenamjenske postaje Krnjevo“ koji bi trebao omogućiti dodatne kapacitete za korištenje stlačenog prirodnog plina kao goriva u prometu.

Objekt postaje planiran je na vlastitom zemljištu Energa kako bi se optimalno iskoristili kapaciteti na raspolaganju, a direktor tvrtke Sanjin Kirigin naveo je ponuđene uvjete kredita kod Erste&Steiermarkische Bank d.d. koji će se otplaćivati tijekom deset godina uz ukupan iznos kamata od 1.75 milijuna kuna, što bi se trebalo otplatiti iz prihoda stečenih poslovanjem ove postaje.

„Tijela Energa d.o.o. zaključila su da se djelatnost tvrtke mora proširiti i na ostale djelatnosti u energetici, osim osnovnih koji su distribucija plina i toplinske energije, a izgradnja višenamjenske postaje omogućit će održavanje tekuće likvidnosti tvrtke“, rekao je Kirigin, nadodavši kako je Energo snosi i potrebna hipotekarna jamstva.

Gradonačelnik Vojko Obersnel naveo je da će postojeća toplana na Krnjevu dijelom zadržati funkciju, te kako bi rečena višenamjenska crpka trebala pružati raspon usluga kao i ostale komercijalne crpke.

„Pozdravljam inicijativu širenja Energovih djelatnosti u smjeru osiguranja većeg protoka novca, budući da će višak prihoda pomoći pri rješavanju problema u osnovnim djelatnostima“, rekao je Obersnel, zaključivši kako je Odjel gradske uprave za financije potvrdio kako ova odluka neće ni na koji način utjecati na gradski proračun.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views