KRATKO I SLATKO: 16. Festival europske kratke priče u srijedu i četvrtak u Rijeci

FEKP: Janice Galloway (Foto: Edi Matić)

Riječki program FEKP-a započinje u srijedu u 18 sati u caffe baru Tor razgovorom s Teom Tulić i Željkom Horvat Čeč o rodnoj poziciji u književnosti

Nakon dvadesetak programa u Zagrebu, Velikoj Gorici i Samoboru, u kojima su domaći i strani autori razgovarali o kratkoj priči, pisanju, književnosti na portugalskom, španjolskom, portugalskom i talijanskom jeziku, o pisanju iz pozicije izbjeglice, došljaka, europske periferije i centra, četvrti dan Festival europske kratke priče dio svog programa seli u grad partner Rijeku.

Riječki program FEKP-a započinje u srijedu u 18 sati u caffe baru Tor razgovorom s Teom Tulić i Željkom Horvat Čeč o rodnoj poziciji u književnosti. Razgovor je rezultat jednomjesečnog projekta koji je u kiberprostoru okupio afirmirane i neafirmirane spisateljice u zajedničkom kreiranju kratke priče koja otkriva njihovo iskustvo Rijeke kao luke – prostora za susret različitosti.

O luci Europa nastavljamo razgovarati i čitati u botelu Marina u srijedu i četvrtak od 21 sat. U srijedu je s nama viški književnik, kuhar i Robinzon Senko Karuza, poljska filmašica, kratkopričašica i Novi Glas Europe Bronka Nowicka, angolska zvijezda Ondjaki, dobitnik Man Bookera DBC Pierre, talijanska autorica somalskog porijekla Igiaba Scego i u hrvatskoj hvaljena i prevođena madriđanka Rosa Montero.

U četvrtak razgovaraju i čitaju iračko-finska zvijezda Hassan Blasim, nigerijsko-belgijska autorica koja otvara mnoga osjetljiva pitanja Chika Unigwe, irska književnica melankoličnog glasa Lucy Caldwell, najprevođeniji autorski autor Guillermo Martínez i međimursko-riječka književnica Željka Horvat Čeč.

U srijedu se zagrebački programi odvijaju u Kaptol Butique Cinema – nakon predstavljanja knjige „Irački Krist i druge priče“ Hassana Blasima, kojeg je Guardian proglasio “možda i najvažnijim živućim piscem arapskog jezika”, Kruno Lokotar predstavlja domaće kratkopričaše/oce: ovogodišnjeg dobitnika Prozaka Nikolu Leskovara, Nataliju Miletić i njezin prvijenac „Nisam“, Valenta Pavlića s „Evanescom“ i Noru Verde s novom zbirkom priča „O ljubavi, batinama i revoluciji“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views