SIMBOL ČISTIH I SIGURNIH PLAŽA: Na plaži Ploče i ove godine podignuta Plava zastava

Plaža Ploče

U Rijeci, Plava zastava krasi dvije plaže: plaža Ploče ima Plavu zastavu od 2011. godine, a plaža za osobe s invaliditetom Kostanj od 2010. godine

Plava zastava za plaže i marine međunarodni je ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom, a jamči očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže, dobro uređenje i visoku kvalitetu usluge.

Ova zastava predstavlja u svijetu iznimno cijenjenu turističku oznaku, koju brojni turisti uzimaju kao glavni kriterij pri odabiru svoje destinacije ljetovanja. Ona ukazuje na čiste uredne, sigurne i dobro održavane plaže i marine, te kao takva predstavlja najpriznatiji model ekološkog odgoja, obrazovanja i obavještavanja javnosti te ujedinjuje turistički sektor i sektor zaštite okoliša na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

Plava zastava, simbol čistih, urednih i sigurnih plaža, i ove je godine podignuta na Plaži Ploče.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca sa suradnicima, voditeljica programa Plava zastava i Zeleni ključ Marinka Kutle te učenici Osnovne škole Kantrida, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Kako je napomenula voditeljica Programa Marinka Kutle, ove je godine Plava zastava podignuta u 4413 plaža i marina u 46 svjetskih zemalja. U Hrvatskoj je Plava zastava podignuta u 99 plaža i 19 marina, a u Primorsko-goranskoj županiji u 25 plaža i 3 marine, čime je naša županija smještena na drugo mjesto kada je riječ o čistoći, urednosti i sigurnosti plaža, odmah iza Istarske županije.

U Rijeci, Plava zastava krasi dvije plaže: plaža Ploče ima Plavu zastavu od 2011. godine, a plaža za osobe s invaliditetom Kostanj od 2010. godine.

Ovom je prilikom gradonačelnik Obersnel napomenuo kako Grad Rijeka održava ukupno 22 plaže, i to 13 plaža na Kantridi i Kostabeli: Preluk, S zavoj, Akademija, Kostanj – plaža za osobe s invaliditetom, Lungo mare, Skalete, Bivio, Razbojna, Ploče, Villa Nora, Igralište, Plaža za pse – Igralište zapadno i Brgudi, te 9 plaža na Pećinama: plaža za pse Brajdica, Križić, Sablićevo, Vila Olga, Park hotel, Glavanovo, Srebrena, Ružićevo i Grčevo.

U prigodnom dijelu programa nastupili su učenici Osnovne škole Kantrida.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari