POĆETAK DO KRAJA GODINE

Kreće dogradnja čvora Orehovica, detalji dogovoreni na susretu predstavnika Grada Rijeke i HAC-a

Foto: Riportal

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa suradnicima sastao se jučer u Rijeci s predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom i Miodragom Furdinom, direktorom Sektora za investicije i EU fondove Hrvatskih autocesta. Na sastanku su najavljene aktivnosti na dogradnji ili izgradnji čvorova na riječkoj obilaznici vrijedne gotovo 300 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan obavijestio je gradonačelnika Filipovića o trenutačnim aktivnostima Hrvatskih autocesta na području Grada Rijeke i okolice te najavio gotovo 300 milijuna kuna vrijedne radove koji će se tijekom naredne četiri godine odvijati na riječkom području. 

Najavljeno je da će do kraja 2022. godine započeti dogradnja, odnosno  realizacija druge faze  čvora Orehovica. Već 2023. započela bi i izgradnja treće faze tako da bi 2024. ovaj čvor imao punu funkcionalnost u smislu bolje povezanosti lokalne prometne mreže na mrežu autocesta, a posebice na povezanost  Kampusa Sveučilišta u Rijeci i nove bolnice na Sušaku. 

Također je najavljeno da do kraja 2022. godine započinje projektiranje novoga čvora Kozala na riječkoj zaobilaznici kojem je cilj rasterećenje lokalne cestovne mreže, a posebice čvora Škurinje koji će biti dodatno prometno opterećen po završetku izgradnje ceste D 403. 

Uz najavu ovih radova, najavljen je i projekt izgradnje zidova za zaštitu od buke prema Akcijskom planu upravljanja bukom. Projekt obuhvaća izgradnju bukobrana na dionicama Trinajstići – Matulji, Matulji – Diračje i Škurinje  – Orehovica, a realizacijom projekta dodatno će se smanjiti buka u naseljima uz te dionice.

Tijekom sastanka naglašena je vrlo dobra suradnja koju Grad Rijeka ima s nadležnim Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture, kao i s Hrvatskim autocestama što svakako proizlazi iz važnosti Riječkoga prometnoga pravca, ne samo za Hrvatsku, već i za cijelu srednju i jugoistočnu Europu.  

Uz gradonačelnika Filipovića, sastanku su prisustvovali i  pročelnik Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke Srđan Škunca,  pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Maja Malnar te  viša suradnica za prostorno uređenje u Odjelu za provedbu dokumenata prostornoga uređenja i građenja Karmen Mlacović.   

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari