Kreće hitna sanacija krčkog mosta!

Morat će riješiti odvodnju, ali i zamijeniti sve prijelazne naprave, koje nisu mijenjane od puštanja mosta u promet 1980. godine

Autocesta Rijeka Zagreb ove godine krenula je u sanaciju krčkog mosta, otkriva Jutarnji list. Za provedbu istražnih radova i izradu projekta sanacije konstrukcije mosta zadužen je IGH, a u roku od šest mjeseci bit će poznat točak obim sanacije.

U ARZ-u već sada znaju da će morati izmijeniti hidroizolaciju gornje kolničke površine i asfaltni sloj na cijeloj dužini mosta od 1.430 metara.

Morat će riješiti odvodnju, ali i zamijeniti sve prijelazne naprave, koje nisu mijenjane od puštanja mosta u promet 1980. godine. S radovima bi se moglo krenuti na jesen sljedeće godine, a imajući u vidu kompleksnost cijelog zahvata sanacija bi mogla potrajati najmanje dvije godine.

U ARZ-u kažu da će se radovi morati odvijati pod prometom, jer je most jedina spona otoka Krka s kopnom. Procjena kaže da su radovi vrijedni 20 milijuna kuna. Iz ARZ-a za Jutarnji list navode da je statika mosta vrlo kvalitetna i da se dijelov fazno redovno saniraju.

Očekuju da bi se završetkom sanacije trebalo osigurati kvalitetno prometovanje mostom i veza Krka i kopna i za narednih 20 godina.
Vijesti.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari