3 TRENINGA SVAKI TJEDAN

Kreće treća edukacija Škola traila SRK Rike i Grada Kastva

Sportsko-rekreacijski klub Rika iz Kastva u suradnji s Gradom Kastvom od 21. ožujka do 10. srpnja organizira treću po redu edukaciju iz trčanja Škola traila. Edukacija se može upisati neovisno o kondicijskoj spremi zainteresiranog kandidata.

Voditelj škole je licencirani osobni trener i nutricionist Luka Končurat koji je i sam sudionik trail i triatlon utrka.

U sklopu Škole traila polaznici će, tijekom 3 treninga svakog tjedna, dobiti poduke iz tehnike trčanja, sportske prehrane, opreme za trčanje i ponašanja u različitim vremenskim okolnostima. Najvećim dijelom edukacija će se izvoditi u Kastavskoj šumi, a jedan dio na Učki.

“Trail škola spaja teoretski dio programa s praktičnim skoro kompletno u prirodi, uz vrlo jasno demonstriranje specifičnih pokreta. Ideja je da maksimum raspoloživog vremena usmjerimo na kondicijsku, tehničku i taktičku pripremljenost polaznika jer ćemo na taj način najkonkretnije definirati motoričke, funkcionalne i kognitivne sposobnosti”, pojašnjava trener Luka Končurat.

VIDEO DANA:

Sama Škola traila promovira zdrave životne navike: bavljenje sportom, boravak u prirodi, kvalitetnu prehranu. Osim toga, škola promovira Kastav, napose Kastavsku šumu, kao i druge predjele Primorsko-goranske županije koji su pogodni za aktivan boravak u prirodi: Učku, Ćićariju, Gorski kotar, kvarnerske otoke…

Zamišljeno je da se u sklopu Škole traila obiđe i osnovne škole kako bi se i najmlađim uzrastima ukazalo na važnost bavljenja sport, prehrane, ali i zainteresiralo za aktivan boravak u prirodi.

Upisi i dodatne informacije na internetskim stranicama kluba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari