STRUČNO VODSTVO

Projekt „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ od ove subote uvodi novu aktivnost: Thalasso Cardio Walk

U društvu fizioterapeuta, sudionici Thalasso Cardio Walka upoznat će sve zdravstvene blagodati aktivnog života te uz stručno vodstvo povezati hodanje i vježbanje.

Program „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ od ove subote uvodi novu aktivnost – Thalasso Cardio Walk koji je razvila Thalassotherapia Opatija u suradnji s Turističkom zajednicom grada Opatije. Zato ova aktivnost povezuje prirodne i povijesne resurse Opatije, kao što su blaga klima tijekom čitave godine, ljekovito djelovanje morskog aerosola ispunjenog mirisom mediteranskog bilja te popularno obalno šetalište Lungomare sa stručnošću i znanjem vrhunskih zdravstvenih djelatnika.

Thalasso Cardio Walk  povezat će se s dobro prihvaćenim aktivnostima nordijskog hodanja, odnosno besplatnih vođenih šetnji koje se održavaju svake subote. Zajednički zdravstveno-rekreativni „đir“ održavat će se jednom mjesečno, počevši od subote, 19. ožujka. Idući planirani datumi su 23. travnja te 21. svibnja.

Nakon starta grupe nordijskog hodanja ispred Ville Angioline u 10 sati, predviđeno je povezivanje s grupom korisnika usluga Thalassotherapije oko 10.20 sati na obalnoj šetnici ispod hotela Admiral. U društvu fizioterapeuta koji će predstaviti zdravstvene prednosti aktivne šetnje, grupe će zajednički nastaviti aktivnu šetnju prema Ičićima. Nakon vježbanja pod vodstvom fizioterapeuta na ičićanskoj plaži, sudionici će se istim putem vratiti u Opatiju.

Aktivna šetnja dio je šireg projekta Thalasso Cardio Walk u sklopu kojeg su postavljene informativne dvojezične table duž obalnog šetališta od Voloskog do Lovrana, s korisnim i edukativnim informacijama  kao što je geografski prikaz šetnica i dionica za šetnju,  potrebno vrijeme za savladavanje pojedine dionice, preporučene brzine hoda, smjernice za prepoznavanje intenziteta aktivnosti i subjektivne percepcije napora.

– Aktivni odmor dio je opatijske turističke ponude po kojoj smo prepoznatljivi, jer pružamo praktički neograničene mogućnosti za sport i rekreaciju od morskih valova do planinskih vrhunaca. Program „Opatija – oaza zdravlja i wellnessa“ postao je jedan od motiva dolaska gostiju, što nas motivira za njegovu konstantnu nadogradnju i usavršavanje. Zato nas veseli što smo u suradnji s vrhunskom medicinskom ustanovom kakva je Thalassotherapia Opatija uspjeli proširiti naš program aktivnih šetnji i stvoriti dodatnu vrijednost za sve sudionike, jer to je primjer kvalitetnog povezivanja više opatijskih institucija u zajedničkom pothvatu, čiji je rezultat podizanje standarda turističke ponude, ali i javnih sportskih i zdravstvenih aktivnosti, rekla je direktorica opatijske Turističke zajednice gđa Suzi Petričić.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari