KREĆU NOVI RADOVI NA CESTAMA Obersnel: „Sva mjerenja ukazuju na to da je ljeti promet gradom umanjen“

Na području grada Rijeke ovo ljeto za mnoge će biti radno ljeto – u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna izvršit će se i niz radova na nerazvrstanim prometnicama

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel na današnjem 76. gradonačelnikovom kolegiju dao je dozvolu da se tijekom ljetnih mjeseci izvedu radovi na prometnicama Grada Rijeke čime je nastavljena praksa uvedena prije nekoliko godina, a to je da se ljetni mjeseci iskoriste za izvođenje radova na cestama za koje se procjenjuje da su u tom periodu pod manjim prometnim pritiskom.

„Sva mjerenja ukazuju na to da je ljeti promet Rijekom ipak znatno umanjen, pa stoga upravo ljeti i pristupamo ovim radovima“, pojasnio je odluku riječko gradonačelnik Vojko Obersnel.

Prema riječima ravnatelja Direkcije zajedničke komunalne djelatnosti Željka Vitasa, u tijeku je više radova započetih u 2015. godini, odnosno projekata za koje su se sredstva osigurala kreditima europskih banaka. Riječ je o uglavnom o rekonstrukcijama kanalizacija i vodovodne mreže na širem području grada Rijeke te drugim manjim zahvatima na priključenjima na komunalnu infrastrukturu.

Od novijih radova koji su u tijeku i koji će se odvijati u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2016. uglavnom je riječ o radovima na polaganju komunalne infrastrukture – plinovoda, kanalizacija, vodovoda i elektroinstalacija. Osim toga, izvodit će se i radovi na samom priključenju objekata, redovnom održavanju nerazvrstanih cesta i svi interventni radovi na državnim cestama.

“Sa svim planiranim radovima upoznati su i mediji i mjesni odbori”, zaključio je ravnatelj Vitas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari