Krenuo val stečajnih otkaza: Na cesti završilo 48 ‘trećemajaca’, radili bez plaće od rujna

Foto: Pixsell

Krenuo val stečajnih otkaza, a prvi su ih dobili 48 zaposlenika Uljanikovog društva Poslovno-informacijski sustavi u Rijeci

Nakon što je Trgovački sud u Pazinu prošli tjedan proglasio likvidacijski stečaj nad Uljanikovim društvom Poslovno-informacijski sustavi u Rijeci, njegovi zaposlenici, bivši trećemajci, prvi su se našli na cesti, piše Novi list.

I oni su, kao i ostali radnici iz Uljanikovog holdinga, od rujna prošle godine radili bez plaće odnosno samo s ona tri minimalca koja im je isplatila Agencija za osiguranje radničkih tražbina (AORT). Međutim, njihova je nevolja još veća jer su Poslovno-informacijski sustavi, u koje su ih Puljani prebacili par mjeseci nakon što su 2013. godine preuzeli 3. maj, tvrtka koje praktički nema nikakve imovine. To znači da najvjerojatnije neće vidjeti ni kune od svojih potraživanja, piše Novi list.

Sve što će dobiti i čemu se mogu nadati je onaj minimum kojeg će im opet isplatiti AORT – tri minimalne plaće i polovicu iznosa od zakonom propisane otpremnine. Mogu računati i na naknadu koju će primati na Zavodu za zapošljavanje.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari