KRIVI ALKOHOL I SAMOISTICANJE: Riječki maturanti se ispričali zbog „neprimjerenog ponašanja“ i ogradili od ustaškog, nacističkog i fašističkog režima

Trebao je to biti jedan od najljepših dana u njhovim mladim životima, a sami su si zapaprili kašu

Lavinu reakcija izazvalo je ponašanje jedne grupe riječkih maturanata koji su svoju proslavu završetka srednjoškolskog obrazovanja u utorak 17. svibnja odlučili „začiniti“ poziranjem fotografu s uzdignutom rukom desnicom u znak nacističkog pozdrava – i to upravo pored Spomenika oslobođenja na Delti! Fotografije su „ponosno“ rasparčali putem društvenih medija, a javnost je gotovo unisono prokomentirala kako su mladi Riječani, u najmanju ruku, prespavali satove povijesti.

No stiglo je i, čini se, burno otrežnjenje, i vjerojatna osuda njihovih najbližih, članova obitelji ali i škole, pa je danas u redakciju Jutarnjeg lista stiglo priopćenje jednoga od sudionika „proslave“ koji se uime cijele grupe isrpičao.

Poruku isprike prenosimo u cijelosti i u integtalnom obliku:

‘Ovim putem se iskreno ispričavamo zbog našeg neprimjerenog ponašanja dana 17. svibnja 2016. Nema dovoljno dobre isprike za naše postupke i, iako smo svjesni da ničime ne možemo umanjiti značaj , kao i štetu koju smo počinili samo sebi , našim roditeljima , našoj Školi , našem gradu i domovini , osjećamo potrebu javno se ograditi od ustaškog , nacistickog , i fastistickog režima. Obilježja koja smo nacrtali na majicama i nacistički pozdrav nisu za nas imali nikakvo politicko značenje . Do sramotnog incidenta je došlo usljed konzumacije alkohola i naše potrebe da budemo drugačiji od ostalih maturanta . Učinili smo to na nepromišljen , nedopustiv i potpuno neprikladan način kojeg se danas sramotimo ‘, stoji u isprici maturanata.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari