OVE GODINE BROJNE NOVOSTI

Krk domaćin i drugog izdanja TEF-a! Festival turističkog i etno filma dobio međunarodni karakter

Nakon sjajnog premijernog izdanja Festival turističkog i etno filma, poznat i kao TEF, i drugo će izdanje imati u Krku, koji se pokazao izvrsnim domaćinom. Festival se već u prvom izdanju pokazao punim pogotkom, a koliko je prepoznat govori i podatak da je TEF postao ponosni partner IGCAT-a (Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam) svrstavši se na listu renomiranih filmskih festivala koji su kroz Food Film uključeni u projekt Europske regije gastronomije.

Ove godine festival donosi brojne novosti, a jedna od najvažnijih je da je dobio međunarodni karakter jer su svoje filmove prijavili sudionici iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Od stotinjak pristiglih filmova žiri je odabrao uži krug onih koji će konkurirati za nagrade, a sve će biti obznanjeno na odličnom Festivalu koji će se održati 26. i 27. rujna u Krku. Sva događanja će se odvijati u kino dvorani Krk.

U organizaciji Udruge Tragom hrvatske baštine i pod pokroviteljstvom Grada Krka, TZ Grada Krka, TZ otoka Krka, TZ Kvarnera te Janafa, priprema se doista bogat program koji će započeti 26. rujna u 11 sati svečanim otvorenjem festivala uz nazočnost brojnih uzvanika koji će nazočiti i  panelu „Povezivanje regija i održivi razvoj“, a koji će uslijediti odmah po  samom otvaranju festivala. 

Prvog dana će se i javno prikazati odabir iz prijavljenih filmova, pa će publika doista imati prigodu pogledati ponajbolje od filmske produkcije etnografske i turističke tematike. Nakon projekcija, u 17:30 održat će se i odličan panel „Svi smo mi promotori svoje zemlje“.  

Svečana dodjela nagrada najboljima započet će u 19 sati, a nagrađivat će se najbolji u kategorijama hrvatskog turističkog filma, hrvatskog etno filma, međunarodne konkurencije te u kategoriji Travel Vlogger.

Dan kasnije, u petak 27. rujna u prijepodnevnim satima održat će se filmska radionica „Krk u jednoj minuti“, odličan program u kojem će vrsni filmski znalci zainteresiranima prenijeti svoje znanje te snimati jednominutne filmove o Krku, namijenjene društvenim mrežama. Bit će to sjajna prilika iz prve ruke naučiti filmske trikove kojima će zainteresirani moći poboljšati kvalitetu snimanja mobilnim uređajima. Nakon spomenute radionice ovogodišnje će izdanje TEF-a završiti.

Uz sam festivalski program, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ponudi autohtonih proizvoda koje će ponuditi krčki OPG-ovi te tako dati i dodatnu vrijednost ovom sjajnom festivalu. 

Napomenimo kako su svi programi otvoreni za javnost, a organizatori pripremaju još poneko iznenađenje. Više o svemu se može doznati i na www.bastina.hr.

Doista će Krk ta dva dana biti „mjesto u kojem treba biti“, jer TEF je jedinstveno događanje podjednako atraktivno za sudionike i za publiku. Vidimo se u Krku!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari