SUPER

Krk i Cres dobit će preko 2 milijuna kuna za poboljšanje kvalitete života na otocima

Foto: Pixabay

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je sredstva za provedbu osam projekata na otocima Krk i Cres u vrijednosti 2.364.708,20 kuna.

Bespovratnim sredstvima EU realizirat će se uređenje dječjeg igrališta i uređenje i opremanje objekta mrtvačnice na groblju sv. Blaž u Puntu, uređenje pješačkog prolaza Kala u Općini Malinska-Dubašnica, izgradnja i opremanje pješačke staze te javne zelene površine park šume Dražica u gradu Krku, gradnja i opremanje dječjeg igrališta Stran u Omišlju, uređenje Trga svetog Ivana u Vrbniku, rekonstrukcija parka Šilo u Općini Dobrinj i njegovo transformiranje u zdravstveno-rekreativni park, te izgradnja fitness/street workout parka u gradu Cresu.

Projekti su prethodno odabrani na 3. natječaju Lokalne razvoje agencije LAG Kvarnerski otoci za provedbu operacije „Razvoj opće društvene infrastrukture u svrhu podizanja kvalitete života stanovnika LAG-a“ koja se provodi putem lokalnih razvojnih strategija.

Na 4. LAG natječaju odabrani su projekti rekonstrukcije pročelja zgrade Narodnog doma u Puntu, izgradnja i opremanje dječjeg igrališta (vježbališta) u park šumi Dražica, te izgradnja površine za sportske aktivnosti “street workout” i slobodno vježbanje na otvorenom Rova u vrijednosti 978,677,72 kuna.

Lokalna akcijska grupa (LAG) je partnerstvo predstavnika javnog, gospodarskog i civilnog sektora određenog ruralnog područja koje je osnovano s namjerom izrade i provedbe lokalne razvojne strategije. Područje LAG-a Kvarnerski otoci pripada Primorsko-goranskoj županiji  i ima tri dijela: otoke Cres, Krk i Lošinj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari