SPOMEN OBILJEŽJE

Riječka policija obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja 26. obljetnice VRO ” Oluja” i Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj odana počast svim braniteljima poginulim i nestalim u Domovinskom ratu

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te obilježavanja 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije „Oluja“, u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj danas je priređena prigodna svečanost.

Tako je na spomen obilježju ispred zgrade Policijske uprave u znak sjećanja i poštovanja prema svim poginulim policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske te svim braniteljima poginulim i nestalim u Domovinskom ratu, položeno cvijeće i zapaljene su svijeće.

Počast su odali načelnik Policijske uprave Tomislav Dizdar sa suradnicima, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata,  Specijalne jedinice policije Rijeka, USPDR „Ajkula“ i IPA-e.

Svečanost je nastavljena služenjem svete mise u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvodio velečasni Sanjin Francetić. Kroz propovijed velečasni Francetić se prisjetio vojno-redarstvene akcije „Oluja“ istaknuvši kako se tada hrvatski narod ujedinio u borbi za neovisnost i slobodu, ali i u molitvi za slobodnu domovinu Hrvatsku.

Sutra, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, izaslanstvo Policijske uprave primorsko-goranske pridružit će se protokolu obilježavanja zajedno s predstavnicima državnih institucija, lokalne uprave  i samouprave i drugim izaslanstvima te će u Rijeci položiti vijence i zapaliti svijeće u Aleji poginulih branitelja i Središnjem križu na Centralnom gradskom groblju Drenova, kao i na Mostu

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari