IZJEDNAČENI S DRUGIMA

Krk ipak nije izuzetak: Iz mjesta u mjesto također s propusnicama!

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Na Krku ipak nije “prošla” ideja o otoku kao jedinstvenom epidemiološkom području, čime se Krčanima pokušalo omogućiti da putuju bez prpusnica od npr. Baške do Njivica

Stožer civilne zaštite RH prekjučer je donio Odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH.

Prema jučerašnjoj odluci novoosnovane Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka odlučeno je da će se kao mjesto prebivališta/boravišta smatrati cijeli otok Krk, što je tada značilo da otočani propusnice za putovanje trebaju tražiti samo kada odlaze s otoka na kopno ili na drugi otok.

Međutim, iz Općine Omišalj danas su potvrdili da nadređeni stožeri civilne zaštite (Županijski stožer, Nacionalni stožer) nisu odobrili prijedlog Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka kojim se željelo objediniti otok Krk kao jedinstveno epidemiološko područje, odnosno kao prebivalište svih otočana.

Photo: Ilustracija (Nel Pavletic/PIXSELL)

Da je prijedlog novoosnovane Koordinacije stožera civilne zaštite otoka Krka “prošao”, na otoku Krku nikome se ne bi trebale izdavati propusnice za napuštanje mjesta prebivališta/boravišta za putovanje unutar otoka Krka.

Međutim, sada ništa od toga!

Sukladno najnovijem stanju, stanovnici općine Omišalj za sve dnevne migracije izvan svog mjesta prebivališta moraju ishoditi propusnice nadležnih tijela, ukoliko zadovoljavaju kriterije propisane Odlukom Sožera civilne zaštite RH.

“Podsjećamo da je Općina Omišalj zadužena za izdavanje nužnih propusnica za osobe koje moraju napustiti prebivalište iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama.”, izvješćuju javnost iz Općine Omišlj.

Za dobivanje propusnice možete se obratiti na e-mail: opcina@omisalj.hr

Mail mora sadržavati:

– ime i prezime, adresu, OIB i datum rođenja (zbog preporuke Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije da se starijima od 65 godina propusnice NE IZDAJU) osobe kojoj je potrebna propusnica,
– kontakt telefon i e-mail osobe koja traži propusnicu,
– razlog zašto je potrebna propusnica,
– na koji period je propusnica potrebna (stalno ili samo određeni period),
– relacija na kojoj će osoba putovati,
– ime, prezime, adresa, datum rođenja i OIB osobe/a kojoj/kojima se pruža skrb.

Ako zahtjev bude opravdan, u najkraćem roku ćete dobiti e-mail potvrdu koja će vrijediti kao i ona u papirnatoj verziji.

S obzirom na veliki broj upita i zahtjeva, iz Općine mole za strpljenje i razumijevanje!

Za sve dodatne informacije nazovite 051/661-970 od 8:00 do 16:00 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari