PROSLAVA ČETRDESETE GODIŠNJICE FILMA

‘Kultno kino’ u Art kinu! Ne propustite legendarnu akcijsku komediju koja slavi četrdeset godina!

Foto: Art-kino

Kultno kino u studenom rezervirano je za legendarnu akcijsku komediju Braća Blues. Ove godine film slavi četrdesetu godišnjicu i tim se povodom u Art-kinu prikazuje 8. studenog u 19 sati.

Kultna epska komedija, kako ovaj film kritičari nerijetko opisuju, Braća Blues (The Blues Brothers) Johna Landisa s Johnom Belushijem i Danom Aykroydom u glavnim ulogama prati braću Jakea i Elwooda koji pokušavaju spasiti sirotište u kojemu su odrasli.

Braća su bivši frontmeni propalog blues sastava koji se raspao kada je Jake završio u zatvoru. No, po izlasku iz zatvora bend se okuplja kako bi zajedno, posljednji put, održali koncert ne bi li tako spasili sirotište. Međutim, putem privlače brojne neprijatelje: Jakeovu bivšu ljubavnicu, neonaciste, policiju, jedan country sastav…

Film Braća Blues adaptacija je skeča iz humoristične emisije Saturday Night Live, a ostao je upamćen po antologijskim likovima sa specifičnim izgledom (sunčane naočale i crna odjela), bezvremenskim komičnim momentima, fantastičnim jurnjavama automobilima, istovremeno kaotičnoj i inteligentnoj režiji te briljantnim glazbenim sekvencama.

U filmu se, uz glavne protagoniste, javlja mnoštvo poznatih osoba u manjim ulogama, kao što su Frank Oz, Steven Spielberg, Ray Charles, James Brown, Aretha Franklin, Twiggy, Carrie Fisher, John Lee Hooker, Chaka Khan, Steve Lawrence i brojni drugi.

Braća Blues u sklopu programa Kultno kino u Art-kinu se prikazuju u nedjelju, 8. studenog u 19 sati povodom četrdesete godišnjice filma.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari