KUGLICE, VIJENCI, ČESTITKE...

Video | Kupnjom božićnih ukrasa na štandu na Jadranskom trgu pomažete riječkom Hospiciju

Na štandu na Jadranskom trgu prikupljaju se sredstva za riječki Hospicij kojemu je potreban uređaj za dezinfekciju medicinskih pomagala. Više u video prilogu!

Adventski vijenac Anita je odlučila kupiti na humanitarnom štandu za riječki Hospicij.

“Jučer sam baš razmišljala da moram napraviti adventski vijenac ove godine. A kako mi malo vrijeme brzo leti, nikako stić. I pročitala sam da će biti donacije za hospicij, što su izradili učenici, sve ručni radovi – između ostalog i adventski vijenci i čestitke.”, kaže Riječanka Anita Jovanović.

Volonteri Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci kao i učenici Katoličke osnovne škole Josipa Pavlišića za ovu su humanitarnu akciju pripremili razne božićne ukrase. Kupovinom ukrasa od 9 do 19 sati (do subote) građani mogu pomoći ovoj ustanovi palijativne skrbi.

Osim adventskih vijenaca i čestitki na štandu se mogu pronaći i ostale rukotvorine poput kuglica za bor, svijeća i ostalih prigodnih blagdanskih ukrasa i dekoracija, donosi Kanal Ri.

“Ovdje smo ponudili rukotvorine koje su izradili naši vjerni volonteri učenici, a ujedno su nam se pridružili i učenici iz Osnovne katoličke škole Josip Pavlišić i njihovi učitelji.”, otkriva Leopolda Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci.

Kupnjom bilo koje stvari sa štanda, građani će donirati novac za kupnju uređaja za dezinsekciju medicinskih pomagala koji je nužan u radu hospicija.

Osim donacijama, ima još načina na koji Riječani mogu pomoći hospiciju.

“Mogu se uključiti volontiranjem, naprimjer. Imamo više volonterskih pozicija na koje se ljudi mogu prijaviti – ovisno o njihovim vlastitim željama i talentima koje imaju. Evo, mogu to pogledati na našim stranicama.”, kaže Leopolda Ivković, ravnateljica Hospicija Marija Krucifiksa Kozulić u Rijeci.

Građani Rijeke uvijek su spremni pomoći, kako donacijama tako i volontiranjem, govori sestra, koja za građane ima samo riječi hvale.

A među onima koji su spremni pomoći, nalazi se i Tatjana, kojoj je ovo bio prvi dan volonterstva.

“Zato što me Gospodin pozvao da budem u ljubavi, da pomognem drugima jer to je moja dužnost. Da jednostavno budem tu za svoje sestre, za crkvu, djecu, za potrebite.”, kaže volonterka Tatjana Pajić.

Hospicij je ustanova za pružanje palijativne zdravstvene skrbi u koju se primaju pacijenti koji boluju od neizlječive bolesti.

Humanitarni štand na kojem se prikuplja donacije otvoren je do subote 26. studenog, od 9 do 19 sati, donosi Kanal Ri.

Više u video prilogu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari