KUŠAJTE ZA MALOG MAURA! U subotu na Korzu humanitarna Maškarana jota za Maura Baraka

Udruženje obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena će u subotu 2. ožujka na Korzu, na Trgu Republike Hrvatske, u sklopu 36. izdanja Riječkog karnevala po 13. put organizirati humanitarno-gastronomsku manifestaciju Maškarana jota

“Posjetitelji će, uz veselu pusnu muziku grupe Maestral i voditelja Šajete, dobrovoljnim prilogom Daj ča daš i kupnjom jote, palente kompirice i čaše žlahtine biti dio humanitarne priče te omogućiti Mauru Baraku (OVDJE)još jednu u nizu skupocijenih operacija koje mora odraditi”, rekao je na pressici predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić te istakao kako je izuzetno ponosan što se radi o humanitarnoj, tradicionalnoj i hvalevrijednoj manifestaciji kojom se obrtnici iz djelokruga rada aktivno uključuju u život grada te doprinose afirmaciji i razvitku urbanog turizma kao orijentacije njegova budućeg razvitka.

Sertić dodaje da se prva Maškarana jota održala 2007. godine a odlična posjećenost i prihvaćenost iste od strane posjetioca, potpore Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke, Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, supokrovitelja Turističke zajednice grada Rijeke, Metro-u, Općine Čavle i Kostrena te ostalih pokrovitelja, sponzora i partnera doprinjela je održavanju 13. po redu jote.

Putem Maškarane jote prikupljeno je preko 99.000,00 kn, a sredstva su svake godine donirana nekim drugim potrebitim udrugama i ustanovama u Rijeci i okolici s ciljem pomoći pri njihovom radu i realizaciji aktivnosti.

Ove godine, po prvi put na Maškaranoj joti, pridružit će se i strateški partner u Zajedničkoj nabavi, HEP Opskrba d.o.o., koji za sve obrtnike i njihove zaposlenike nudi značajne uštede u kategoriji Kućanstvo i Poduzetništvo.

Sertić, nadalje, zaključuje da svake godine manifestaciju posjete mnogi uvaženi gosti i suradnici, tako i ove godine očekuju trenutno „razvlaštenog“ gradonačelnika Vojka Obersnela, predstavnike jedinica lokalnih samouprava, prijateljske Komore i Udruženja iz cijele Hrvatske te kraljicu Riječkog karnevala Nikol Marelju Bošnjak u pratnji meštra Tonija.

600 porcija jote, ili kako je popularno nazivaju zimskom kraljicom stola u Primoraca, Istrana i Bodula, uz palentu kompiricu kuhat će riječki obrtnici uz pomoć učenika iz Ugostiteljske škole Opatija.

“U padeli promjera 1,5 metra kuhat će se 60 kg fažola, 40 kg kupusa, po 20 kg dimljene vratine i kobasica, 7 kg pancete dok će po 20 kg brašna i krompira, maslac i sol miješati master chefovi za palentu kompiricu, članovi Udruge Palentar”, istaknuo je Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Josip Cucančić.

Obitelj Barak je izuzetno sretna i zahvalna Udruženju obrtnika Rijeka što će se kroz Maškaranu jotu prikupljati novac za pomoć u daljnjem liječenju njihovog desetogodišnjeg dječaka. (OVDJE)

„Ne možemo vam ni opisat sreću koju smo doživjeli kada su nas kontaktirali iz Udruženja obrtnika Rijeka i obavijestili nas da će se ovogodišnjom manifestacijom prikupljati novac za našeg Maura. Svaka dobra riječ, svaka kuna jako nam puno znači. Još jednom se od srca zahvaljujemo Udruženju na hvalevrijednoj manifestaciji.“, kazala je Ines Hrelja Barak.

Na pitanje Mauru što ima sutra u planu dobili smo odličan odgovor:
“Sutra sa Gorgonom otvaram utakmicu Rijeka – Istra”, a mama Ines nadodaje da je Rijeka pobjedila svaku utakmicu kojoj je Mauro prisustvovao!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari