(FOTO,VIDEO) HOĆEMO LI ZA PAR GODINA POSTATI ZOMBIJI?: Premijera “Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj” oduševila Riječane

Mjesto događaja – Hrvatska, Zagreb, vrijeme događaja – bliska budućnost, nakon financijskog bankrota zemlje. Hrvatskom se proširio virus epidemije, za koji ćemo kasnije doznati kako je ubačen od strane slovenske špijunke, a u cilju stvaranja Velike Slovenije.

Glavni junak Mićo, pravim imenom Milan Motika hrvatski je građanin srpske nacionalnosti koji je postao bogat nakon što je kraj njegove kuće njegov otac pronašao čistu izvorsku vodu koja je posebno na cijeni nakon što je epidemija zatrovala prirodne resurse.

Na taj način Mićo se, zahvaljujući očevom pronalasku, obogatio te vrijeme provodi trošeći imetak te gledajući akcijske filmove u kojima glavnu ulogu tumači heroina Franka, pod pseudonimom Hrvojka Horvat. Svjetska organizacija United Waters Hrvatskoj zatvara granice zemlje te zagađuje izvore pitke vode, Hrvati odreda postaju živi mrtvaci i njihova žeđ za tuđom krvlju je neutaživa. Jedini otporni na zarazu jesu hrvatski Srbi.

Debitantski film Predraga Ličine predstavlja mješavinu žanrova, od horrora, znanstvene fantastike pa do komičnih dosjetki kojima ostvarenje obiluje. Kroz žanrovski kolaž provlači se britka društvena i politička kritika koju ne bi trebalo zanemariti, pogotovo zato jer govori o aktualnim društvenim problemima kao što su iseljavanje ljudi iz zemlje, nacionalne i ideološke podjele te nedostatak pitke vode što će čovječanstvu nedostajati kroz 21. stoljeće.

Publika nije ostala imuna na virus smijeha niti na riječkoj premijeri. Premijeri su osim redatelja prisustvovali i glavni glumci – Krešimir Mikić, Hristina Popović, Tihana Lazović te Sergej Trifunović.

Film po rasporedu Art kina možete pogledati od 1. do 7. te 28. ožujka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari