ODLIČNA SEZONA

Kvarner se u rujnu približio turističkom rekordu iz 2019., porastao broj gostiju iz Njemačke

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na Kvarneru je u rujnu boravilo 305 tisuća turista, koji su ostvarili 2.1 milijun noćenja, a u prvih devet mjeseci na tom je području boravilo 2.1 milijun turista s ostvarenih 14.5 milijuna noćenja, pa je u rujnu ostvareno 95 posto, a u devet mjeseci 80 posto turističkog prometa iz rekordne 2019. godine.

Kako je na konferenciji za novinare kazala direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, u rujnu je najviše noćenja ostvareno u objektima najviše kategorije, s pet zvjezdica, 28 posto više u odnosu na rujan 2019.

“Sve ukazuje da ćemo imati i odlučan listopad”

Gosti iz Njemačke su u rujnu ostvarili oko 917 tisuća noćenja, 33 posto više nego u rujnu 2019.

Gosti iz Češke i Poljske u rujnu su ostvarili 7 posto više noćenja, a gosti iz Austrije u rujnu su ostvarili 99 posto noćenja iz 2019.

“S obzirom na više nego odličan rujan, sve ukazuje na to da ćemo i listopad odraditi uspješno, kazala je direktorica Turističke zajednice, naglasivši da je uspjeh ove turističke godine važan i za sljedeću godinu.

Govoreći o rezultatima za prvih devet mjeseci, navela je da su gosti iz Njemačke ostvarili nešto više od 4 milijuna noćenja, gotovo na razini 2019., a slijede gosti iz Hrvatske i Slovenije.

Turisti iz Češke i Poljske ostvarili su 98 posto, odnosno 95 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu.

U smještajima s pet zvjezdica više noćenja nego 2019.

U svim vrstama smještaja s pet zvjezdica je u devet mjeseci ove godine ostvareno je 75 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu i 4 posto više u odnosu na 2019.

Nautički charter promet također je imao izvanredne rezultate, kazala je Irena Peršić Živadinov navodeći da je od siječnja do rujna ostvaren gotovo jednak broj noćenja kao rekordne 2019. godine te 83 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje lani.

Najviše je nautičara iz Njemačke, Austrije i Slovenije, a analiza turističkog prometa pokazuje kako je ove godine taj dio turističke ponude tražen i među domaćim gostima, koji su od početka godine ostvarili 35 posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019.

Najviše turista boravilo na otoku Krku

Svih sedam kvarnerskih subregija ostvarilo je odlične rezultate u odnosu na prošlu godinu, sa 70 do 80 posto prometa iz 2019., a najviše je turista boravilo na otoku Krku gdje je ostvareno 5,3 milijuna noćenja, gotovo 80 posto u odnosu na 2019.

U odnosu na lani, otok Krk i cresko-lošinjski otoci imaju znatna povećanja broja noćenja u smještajnim objektima s pet zvjezdica – otok Krk 73 posto više, a cresko-lošinjski otoci 59 posto više.

Gorski kotar se ove godine po broju noćenja najviše približio rezultatima iz 2019., s ostvarenih 90 tisuća noćenja, 96 posto u odnosu na 2019. godinu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views