ZA LJUBITELJE TRČANJA

Laganini FM Rijeka i Sva lica Platka vode Vas na Platak!

Svi ljubitelji trčanja, sporta, zdravog života i outdoor aktivnosti znaju da je nedjelja, 29. kolovoza, rezervirana za izlet na Platak. Zašto? Jer vaši Laganini FM Rijeka i Sva lica Platka organiziraju posebnu utrku namijenjenu svakome tko voli trčanje, a posebno onima koji ne mogu odoljeti prirodnim ljepotama našeg Gorskog kotara.

Kako joj samo ime govori, “LAGANINI 10ka”, utrka je manje zahtjevna i ne uključuje velike uzbrdice stoga je primjerena i za ozbiljne sportaše koji žele obarati vlastite rekorde i za rekreativce koji žele ispitati svoje granice i uživati u čistom gorskom zraku.

Utrka kreće ispod Velikog doma Platak, a nakon starta čeka vas lagani uspon do dna skijaške staze Tešanj od kuda se ide na Turističku stazu i ulazi u lijepi singlić te ponovno izlazi na Turističku stazu. Nakon šireg makadama skreće se nizbrdo po downhill stazi i uživa u šumskom krajoliku sve do samog dna staze Radeševo. Prelazi se preko nje, laganim usponom i dolazi do jezera oko kojeg se radi polukrug i skreće malo širim singlićem prema Malom domu Sušak. Iza doma ponovno se ulazi u šumu i izlazi kod Lugarnice.

Tu je prijelaz ceste i ponovni ulaz u stazu prema brdu Jasenovica uz trim stazu. Pogled seže sve do Guslice dok dolazite na livadu Veliku Pribeniš. Prije izlaza na “glavnu” makadamsku  cestu čeka vas kratki uspon, nastavljate lijevo prema Guslici i kružnim putem skrećete prema šumskom putu koji vas vraća natrag prema cilju. Kratki prijelaz preko širokog makadama i spuštate se na livadu Veliki Pribeniš, a prateći kolce na livadi uskoro ćete ugledati ciljnu ravninu i Vaš krug je završen!

VIDEO DANA:

Staza je relativno jednostavna, jako trčljiva, s dva prelaska ceste,  puno šireg makadama i ponešto singlića. Usponi nisu prezahtjevni. Vidjet ćete sve atrakcije Platka, a veliki dio staze je u hladu, tako da i ako bude toplo, ne morate se bojati sunca i vrućine. Uživat ćete u promjeni ambijenta i dinamici terena. Cilj će vam stalno biti nadomak ruke, ali ipak ćete trebati otrčati skoro 11km do njega.

LAGANINI 10ka je kao i valovi radio Laganini FM-a; opuštena, zabavna i garantira dobro raspoloženje!

Prijave su moguće do 29.08. u 10:00 sati, ali se PUNI startni paket garantira onima koji prijave utrku i uplate startninu do 15.08.2021., a prijaviti se možete ovdje. POTVRDA PRIJAVA, PREUZIMANJE START PAKETA RSRTC Platak – 29.08.2020. od 8:00 do 10:00 sati. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pismenu dozvolu roditelja. Startnina se uplaćuje na žiro račun udruge, prilikom prijave u punom iznosu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari