ČESTITAMO

Galerija | Lana Golubović nova je dječja gradonačelnica Opatije, vijećnici 14. saziva DGV-a položili prisegu

Lana Golubović nova je dječja gradonačelnica Grada Opatije, odlučili su većinom glasova vijećnici 14. saziva Dječjeg gradskog vijeća na svojoj konstituirajućoj sjednici održanoj jučer u Gradskoj vijećnici.

Lana je učenica 5.a razreda Osnovne škole „R. K. Jeretov”, a u kandidaturi za dječju gradonačelnicu izabrana je između devet prijavljenih kandidata – uz nju još su se kandidirali Adrian Alempijević, Ante Fantov, Marija Josipović, Zita Kunić, Paola Petrović, Erik Bašan, Damian Kolega i Ema Stilin.

– Ponosna sam što sam izabrana za dječju gradonačelnicu i trudit ću se što bolje mogu obavljati ovu funkciju. Hvala svim mojim prijateljima i kolegama iz razreda koji su glasali za mene. Bit ću vaša gradonačelnica sa srcem i osmijehom. Moji su ciljevi ponosno predstavljati Opatiju – najljepši dječji grad, zalagati se za izgradnju bazena i obnovu nogometnog igrališta, kao i za više zelenih površina. Želja mi je da dobijemo dječji gradski vrt gdje bi djeca mogla saditi bilje i drveće u suradnji s Parkovima. Promicat ću humanitarne aktivnosti u kojima djeca pomažu drugima. Također ću pokušati organizirati dječje vikende na Slatini uz igru i zabavu, kao i potaknuti suradnju s djecom iz drugih gradova i općina, istaknula je Lana koja je u sklopu svog predstavljanja podijelila kolegicama i kolegama raznobojna srca s porukama, kao simbole ljubavi te poštivanja različitosti kod djece.

Na izborima za Dječje gradsko vijeće izabrano je 17 novih vijećnika koji će za vrijeme svog dvogodišnjeg mandata raspravljati o temama vezanim uz život Opatije, njenih građana i djece, a koje bi trebalo ostvariti kako bi se unaprijedio i poboljšao život djece u Opatiji: Mihael Šorić, Zita Kunić, Erik Golubović, Marija Josipović, Veronika Vujičić, Lana Golubović, Paola Petrović, Adrian Alempijević, Ante Fantov, Leon Malič, David Šobot, Zvane Turina, Neva Kulišić, Ema Stilin i Lucija Čerina iz opatijske osnovne škole te Damian Kolega i Erik Bašan iz OŠ Viktora Cara Emina Lovran. Oni su položili svečanu prisegu te su na poklon dobili Kovčežić dječjih prava.

Novoj dječjoj gradonačelnici i malim vijećnicima na izboru su čestitali gradonačelnik Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić te im zaželjeli puno uspjeha u predstojećem mandatu.

– Čestitam vam što ste postali mali gradski vijećnici. Vi sada predstavljate svoje prijatelje, svoje kolege iz razreda te ćete u Dječjem gradskom vijeću iznositi njihova mišljenja i želje. Mnogo ćete naučiti, prije svega kako voljeti svoj grad i biti aktivan u zajednici. Moja zamjenica i ja spremni smo vas čuti i saslušati te uvažiti dječji glas i mišljenje i slobodno nas možete pitati sve što vas zanima, kazao je gradonačelnik Kirigin malim vijećnicima.

Na sjednici su vijećnici DGV-a glasali za projekt koji će provoditi za vrijeme trajanja svog mandata i većinom glasova izabrali temu „Pružam ti ruku – zajedničke aktivnosti s djecom s teškoćama u razvoju“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari