ZA SPAS TURISTIČKE SEZONE

Lista za Rijeku: “Odvojite Kvarner od Hrvatske! Još nije kasno za spas”

Foto: Kvajo/Ilustracija

“Za novonastalu situaciju najodgovornijim smatramo nacionalni krizni stožer”, ističu iz Liste za RIjeku

S obzirom na dramatično povećavanje broja osoba zaraženih koronavirusom u ostatku Hrvatske i još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju u Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji, Lista za Rijeku od lokalnih vlasti i kriznih stožera traži hitno pokretanje inicijative za odvojen tretman ove dvije županije u odnosu na ostatak države.

“Na Kvarneru i Istri se u ovom trenutku nalazi najviše turista, a istovremeno najmanje slučajeva koronavirusa. Iz tih podataka evidentno je da za razbuktavanje epidemije nisu odgovorni turisti nego neodgovorno ponašanje i nepridržavanje mjera u dijelovima države, a sve pod komandnom palicom i političkim kriterijima nacionalnog kriznog stožera.

Žalosno je da se, zbog neodgovornosti i nepridržavanja mjera u jednom dijelu Hrvatske, urušava turistička sezona i tamo gdje se odgovornim i discipliniranim pristupom situacija zadržala pod kontrolom.

Za novonastalu situaciju najodgovornijim smatramo nacionalni krizni stožer koji je selektivno dopuštao politički podobna velika okupljanja na jugu zemlje, a neselektivno ograničava rad i onima koji stvaraju problem i oni koji su se cijelo vrijeme ponašali disciplinirano i odgovorno.

Posljedice su sada stigle na naplatu ali još nije kasno da spasimo Kvarner i Istru. Tražimo hitne mjere uz komunikaciju sa susjednim državama kojom bi ovaj dio Hrvatske zadržao status covid free zone barem do kraja turističke sezone.”, ističu iz Liste za Rijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari