ZAHTJEVI SE ZAPRIMAJU OD 1. LISTOPADA DO 31. PROSINCA

Općina Viškovo svojim osnovnoškolcima kupuje radne bilježnice za nadolazeću školsku godinu

Drugu godinu u nizu Općina Viškovo osigurala je u proračunu sredstva za financiranje radnih bilježnica za učenike s područja Viškova koji pohađaju osnovnu školu. Za proteklu školsku godinu zahtjevi se primaju do 31. kolovoza, a obrazac sa svim potrebnim informacijama dostupan je na općinskim web stranicama.

Za pedagošku godinu 2020./2021. prijave će se primati od 1. listopada do 31. prosinca ove godine. Pod pojmom radne bilježnice podrazumijevaju se radne bilježnice za obvezne i izborne predmete kao pojedino pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo sukladno odluci svake pojedine osnovne škole izuzev  likovne mape, a uključujući atlas, kutiju za tehničku kulturu te radnu bilježnicu u kutiji za tehničku kulturu, kutiju za fiziku te radnu bilježnicu u kutiji za fiziku.

Pravo na sufinanciranje nabave radnih bilježnica ostvaruju roditelji odnosno skrbnik koji su u braku odnosno izvanbračnoj zajednici ako ispunjavaju sljedeće uvjete: da je dijete upisano u osnovnu školu u godini za koju podnosi zahtjev za sufinanciranje, a što se dokazuje potvrdom škole o upisu; da dijete i oba roditelja, odnosno skrbnika koji su hrvatski državljani imaju prijavljeno prebivalište na području Općine, odnosno boravište na području Općine pod uvjetom da nemaju prebivalište na području Republike Hrvatske; da oba roditelja odnosno skrbnika nemaju iskazano dospjelo dugovanje prema Općini Viškovo u trenutku podnošenja zahtjeva za sufinanciranje te da je za oba roditelja odnosno skrbnika adresa prebivališta evidentirana u evidenciji Ministarstva unutarnjih poslova jednaka adresi iskazanoj u evidenciji Porezne uprave u sklopu Ministarstva financija.

Pravo na financiranje ostvaruju i strani državljani pod uvjetom da dijete i oba roditelja, odnosno skrbnika, a kojima je odobren stalni boravak imaju prijavljeno prebivalište na području Općine, odnosno da oni kojima je odobren privremeni boravak imaju prijavljeno boravište na području Općine Viškovo. Općina Viškovo sufinancirat će nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola u visini vrijednosti stvarnih izdataka nabave radnih bilježnica i to uplatom iznosa na transakcijski račun roditelja odnosno skrbnika.

„Kroz financiranje nabave radnih bilježnica još jednom konkretno dokazujemo da su nam djeca vrlo visoko na listi prioriteta. Podsjetit ću da je Općina Viškovo osigurala besplatne udžbenike i prije nego je to na sebe preuzela država, a financiranjem nabave radnih bilježnica podižemo standard roditelja čime se podiže i kvaliteta života mještana Općine Viškovo. Osim udžbenika i radnih bilježnica, Općina Viškovo sukladno Odluci o socijalnoj skrbi u cijelosti financira i produženi te cjelodnevni boravak u osnovnim školama, prijevoz učenika, marendu, te kupnju drugih obrazovnih materijala. Svake godine osiguravamo sredstva za nagrađivanje odličnih učenika te učenika generacije, a posebno smo ponosni na činjenicu da svake godine imamo sve više izvrsnih učenika i studenata jer ne ograničavamo broj stipendija nego na nju imaju pravo svi koji ostvare kriterij izvrsnosti. Dugi niz godina osiguravamo i sredstva za poklon pakete prvašićima s olovkama, bilježnicama, mapama, flomasterima i ostalim prigodnim priborom. Općina kontinuirano pomaže i djeci s teškoćama u razvoju te im na godišnjoj bazi financira besplatni prijevoz. U sklopu sufinanciranja pedagoškog nadstandarda, Općina godišnje izdvaja i 60 tisuća kuna za školski sportski klub Malik, grupe naprednih matematičara i informatičara, mlade timove modelara i prometnu grupu, aktivnosti Znanost mladima, izdavanje školskih listova, rad pjevačkog zbora, a sufinancira i program eko-škole čiji je cilj ugradnja odgoja i obrazovanja za okoliš u sve segmente odgojno-obrazovnog sustava i svakodnevni život učenika i djelatnika.“, izjavila je načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari