LOKALNI IZBORI

Lista za Rijeku predstavila listu za riječko Gradsko vijeće

Lista za Rijeku i na ove izbore izlazi samostalno jer mislimo da je tako najpoštenije prema našim biračima. U prethodnom mandatu pokazali smo kako se mogu riješiti problemi građana kada za to ima političke volje, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljena lista kandidata Liste za Rijeku na izborima za riječko Gradsko vijeće, Danko Švorinić, predsjednik stranke.

On je podsjetio da su na inicijativu Liste za Rijeku izjednačena su djeca koja idu u gradske i privatne vrtiće, ukinuta je dvostruka grobna naknada, a novi ulagači u IT i prerađivačku industriju su oslobođeni komunalne naknade. “Usvojene su naše inicijative za jačanje riječkog identiteta. Amandmanima Liste za Rijeku na proračun osigurana su dodatna sredstva za nadarenu djecu i za riječki sport. Sastavili smo do sada najkvalitetniju listu, imamo iza sebe rezultate. Građani to prepoznaju pa očekujemo do sada najbolje izborne rezultate i najmanje formiranje Kluba vijećnika u riječkom Gradskom vijeću”, kazao je Švorinić.

Ana Blečić Jelenović, nositeljica liste i kandidatkinja za riječku gradonačelnicu, predstavila je kandidate svoje stranke kao listu hrabrih i odlučnih Riječanki i Riječana, kojima je Rijeka glavni grad, i koja je spremna za izbore.

“Neće nas pokolebati ni podmetanja ni konkurenti koji se razmeću novcem i ispraznim obećanjima za koja već sada znaju da ih neće moći ostvariti. Jedini sud koji priznajemo je sud građana Rijeke na dan izbora. Ne sumnjamo da će nam građani i na predstojećim izborima dati povjerenje jer ih nikada nismo iznevjerili, a što potvrđuje i sastav Riječanki i Riječana koji se nalaze na našoj listi. S ovakvom ekipom mora se pobijediti”, naglasila je Blečić Jelenović.

Na gradskoj listi Liste za Rijeku nalaze se, između ostalih, dugogodišnji vijećnici Danko Švorinić i Predrag Miletić, najagilniji vijećnik u prošlom sazivu Gradskog vijeća Zvonimir Peranić i ništa manje aktivna Morana Jokić, mlade nade Liste za Rijeku Filip Jakovac, Sandi Basić i Livio Defranza, vrhunska intelektualka i ponos talijanske nacionalne zajednice u Rijeci Laura Marchig, predsjednik Zajednice Srba Rijeka Milan Popadić, doktorica pedagogije Jasna  Arrigoni, dopredsjednik DSS-a Jovica Radmanović, predsjednik riječkog HNS-a Dario Bognolo, gradski pročelnik za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković i poznati sportaš i sportski djelatnik Marinko Koljanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari