LISTA ZA RIJEKU PROTIV CENTRALIZACIJE ZDRAVSTVA: U Hrvatskoj ne smije biti privilegiranih po mjestu prebivališta

Lista za Rijeku odlučno se protivi centralizaciji zdravstva kroz najave HDZ-ovog ministra Nakića o uvođenju nulte kategorizacije KBC Zagreb i prebacivanju KBC-a Rijeka pod upravu županije, istaknuto je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Liste za Rijeku na kojoj su govorili predsjednik stranke Danko Švorinić i tajnik Predrag Miletić.

– Sva četiri regionalna sveučilična klinička bolnička centra trebaju biti ravnopravna kao što građani ravnopravno uplaćuju zdravstvene doprinose i na taj način financiraju hrvatsko zdravstvo. U Hrvatskoj ne smije biti privilegiranih po mjestu prebivališta, a Riječani u riječkoj bolnici zaslužuju identičan stupanj zdravstvene zaštite kao i Zagrepčani u zagrebačkim. Nemamo ništa protiv spuštanja financiranja bolnice na regionalnu razinu ali u tom slučaju i doprinosi građana moraju završiti u regionalnoj i gradskoj blagajni umjesto u državnoj, istaknuo je Švorinić koji smatra kako će radikalna centralizacija dobiti odgovor u radikalizaciji odnosa riječke regije prema metropoli.

Švorinić se osvrnuo i na reakcije SDP-ovih zastupnika Željka Jovanovića i Ane Komparić Devčić početkom tjedna ocijenivši ih naknadnom pameću bez trunke vjerodostojnisti.

– Prespavali su protekle 4 godine mandata, izdali su građane svoje regije podizanjem ruku za zakonska rješenja kojima je Hrvatska dodatno centralizirana, iskoristili su godine na vlasti za uhljebljivanje članova svojih obitelji, a sada prodaju pamet i demagogiju očekujući da svi mi ne pamtimo što su radili dok su bili na vlasti.

Predrag Miletić ocijenio je kako se aktualna vlast po pitanju decentralizacije na tragu bivše te da se Rijeka ne spominje u gotovo nikakvim kombinacijama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari