PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Lista za Rijeku: “Riječka voda poskupila 30 % – još jedna čestitka Marka Filipovića”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iz Liste za Rijeku danas su se oglasili izjavom za javnost na temu poskupljenja vode u gradu Rijeci

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Od 01.08.2023. godine svi korisnici vodnih usluga KD Vodovod i kanalizacija odnosno građani i pravne osobe plaćat će skuplju riječku vodu. To je još jedna od „socijalno osjetljivih čestitki” ove gradske uprave svojim građanima u socijaldemokratskom duhu.

Kao glavni razlog poskupljenja vode u Vodovodu i kanalizaciji opravdavaju zbog “poremećaja na domaćem tržištu energije“. Ovo obrazloženje samo za sebe govori kako o nesposobnosti onih koji vode ViK tako i o nesposobnosti vodećeg čovjeka grada koji je u svojoj dvogodišnjoj politici dokazao da mu do standarda svojih građana, Riječana, nije nimalo stalo.

Rijeka je grad sa najbogatijim i najsnažnijim vodotocima pitke vode ne samo na Jadranu već i u cijeloj državi. Rijeka je grad koja ima nesmetanu vodoopskrbu tijekom najvećih suša. Rijeka je grad koja u ljetnim mjesecima, kad je najveća potrošnja vode bez problema opskrbljuje otok Krk i cijelo opatijsko područje.

Rijeka je grad koji obiluje strateškim vodnim resursima, koji ima najkvalitetniju vodu, grad u kojem bi građani trebali imati minimalnu cijenu vode, grad koji bi mogao imati punionicu vode i time ostvarivati nemale prihode – umjesto svega grad ima neshvatljivo i potpuno krivo upravljanje vodnim bogatstvom.

Rijeka je grad koji ima obilje vode, ali unatoč tomu gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom donosi odluku o poskupljenju vode za čak 30%. Nezamislivo je da države, gradovi, regije koji su prebogati određenim resursima dižu cijene. Da li bi takvo što Bahrein ili Katar učinili i poskupili cijenu benzina za 30% svojim građanima, naravno da NE, jer se to kosi sa zdravom ekonomskom logikom.

U Rijeci zdrava ekonomska logika je nepoznati pojam za ovu gradsku upravu koja ovakvim potezima čini život Riječanima i poslovnim subjektima još težim npa daljnji nastavak depopulacije i dislokacije poslovnih subjekata van Rijeke će se zasigurno nastaviti.

U riječkom grbu „INDEFICIENTER“ ili „NEPRESUŠNO“ simbolizira bogatstvo našeg grada u vodi.

Ova gradska uprava je „nepresušna“ u pogrešnim i nepopularnim potezima prema vlastitim građanima, što dovoljno govori o njihovoj nesposobnosti.”, stoji u izjavi za javnost Liste za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari