LISTA ZA RIJEKU: Švorinić i iduće četiri godine na čelu stranke

Lista za Rijeku održala izbornu Skupštinu pod nazivnikom “Nastavak borbe za riječke interese”

Lista za Rijeku je večeras održala izbornu Skupštinu na kojoj je izabran predsjednik i 8 članova predsjedništva stranke.

Na novi mandat od 4 godine članovi su izabrali dosadašnjeg predsjednika stranke Danka Švorinića s 53 glasa, a u predsjedništvo ulaze: Sandi Basić (53 glasa), Laura Marchig (51 glas), Henriet Bilandžić (51 glas), Predrag Miletić (50 glasova), Filip Jakovac (46 glasa), Zvonimir Gržeta (46 glasa), Livio Defranza (43 glasa) i Darko Cvitković (36 glasova).

Novi-stari predsjednik Liste za Rijeku obratio se članovima skupštine zahvalivši im na povjerenju i doprinosu rezultatima prema kojima je stranka postala treća politička snaga u gradu Rijeci.

– U posljednje dvije godine djelovali smo u izrazito složenim političkim okolnostima u gradu, a rezultati posljednjih mjesnih izbora, na kojima smo dobili 12 posto glasova, pokazuju da smo donosili ispravne odluke u interesu naših sugrađana. Lista za Rijeku će i u novom mandatu vodstva zadržati programske prioritete po kojima nas građani prepoznaju i boriti se za bolje obrazovanje, poticanje izvrsnosti i poduzetništva, zaštitu riječkog identiteta i slabije zaštićenih skupina, istaknuo je Švorinić.

– Lista za Rijeku će se nastaviti boriti za vrijednosti suživota, tolerancije i društvo različitosti u Rijeci i na Kvarneru, a nasuprot nacionalizmu i populističkim pokretima koji su nabujali u Hrvatskoj ali i ostatku Europe. Jedina smo politička opcija u gradu kojoj je na prvom mjesti Rijeka i riječki identitet. Nastaviti ćemo biti glas Riječana i boriti se za riječke interese, a protiv centralizacije i onih koji od Rijeke žele napraviti potok, rekao je predsjednik Liste za Rijeku najavivši da od ove skupštine stranka započinje s pripremama za iduće lokalne izbore na kojima se želi pozicionirati kao stožerna regionalna gradska opcija ali i oslonac svima onima koji su izgubili povjerenje u tradicionalne nacionalne stranke centra i lijevog centra.

– U taj posao ulazimo kadrovski ojačani s obzirom na velik rast stranačkog članstva u zadnjih nekoliko mjeseci, a u iduće 4 godine planiramo tranziciju u kojoj će vođenje stranke postepeno preuzeti mlađa generacija članova što će biti najvidljivije na kandidacijskim listama za iduće lokalne izbore. Rijeka treba jaku regionalnu stranku. To je u interesu i Rijeke i Riječana i zbog toga sam uvjeren da vrijeme Liste za Rijeku tek dolazi, zaključio je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari