REAGIRANJE

Lista za Rijeku: Vlada državnim novcem sanira stadione u Zagrebu i Splitu. Zar su Riječani i Osječani građani drugog reda?

Foto:Riportal

Po tko zna koji put u zadnjih 33 godine Rijeka se ignorira, omalovažava od strane raznih Vlada RH po raznim pitanjima, priopćili su iz Liste za Rijeku

Na jučerašnjoj sjednici Vlade donesena je odluka da stadioni Dinama u Maksimiru i Hajduka na Poljudu budu sportski objekti od tzv nacionalne važnosti.

Tim povodom oglasili su se iz Liste za Rijeku.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Ova čudna odluka Vlade odmah upada u oči jer radi se o sportskim objektima koji su za rušenje (Maksimir) ili temeljitu obnovu (Poljud). Takvom odlukom, ovi objekti će biti sanirani i izgrađeni državnim novcem.

Ono što još više upada u oči je činjenica da su stadioni od nacionalne važnosti samo u Zagrebu i Splitu, zašto i stadioni u Rijeci i Osijeku nisu od nacionalne važnosti? Kakva je to Odluka Vlade koja namjerno ignorira Rijeku i zašto Plenkovićeva vlada donosi Odluke koje će unaprijed donijeti animozitete i povišene tenzije između gradova i regija.

Rijeka je grad u kome je odigrana prva nogometna utakmica na tlu današnje RH. Rijeka je grad u kome se puno duže igra nogomet nego u Zagrebu i Splitu (FC Fiumana i sušačka Victoria). Rijeka je grad koja ima stadion pored mora puno stariji od Maksimira ili Poljuda. Rijeka je grad koja ima svoj nogometni klub HNK Rijeku, jedan od najjačih nogometnih klubova bivše države i u zadnjih 12 godina zajedno sa Dinamom najjači klub u HNLu.

Rijeka je je grad koji živi s nogometom. Zato mi u Listi za Rijeku, ovakvu ignorantsku odluku Vlade kojom stadioni Kantrida ili Rujevica nisu od nacionalne važnosti, smatramo uvredom za naš grad.

Po tko zna koji put u zadnjih 33 godine Rijeka se ignorira, omalovažava od strane raznih Vlada RH po raznim pitanjima. Ta praksa službenog Zagreba se nastavlja uz šutnju jalove gradske SDP-ove vlasti. Sumnjamo da bi ovako glupu odluku donijele Vlade npr u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj ili Španjolskoj. Odluku kojom bi se nekoga stavilo u prvi plan, a ostale u drugi plan odnosno u red Nevažnih.”, stoji u priopćenju Liste za Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari