OD VELIKE VAŽNOSTI ZA STANOVNIKE

LOŠINJ U luci Rovenska dograđen lukobran; Komadina: “Lukobran je produžen za 25 metara, ugrađeni priključci za struju i vodu…”

„Lošinj je važna točka naših investicija, a ovaj mol u luci Rovenska samo je jedna u nizu“, rekao je župan Zlatko Komadina tijekom današnjeg boravka u Velom Lošinju.

„U luci Rovenska, zajedničkim ulaganjem PGŽ i ŽLU Mali Lošinj u visini gotovo 6 milijuna kuna, postojeći lukobran produžen je za 25 metara, ugrađeni su priključci za struju i vodu, pa sada mještani kao i nautičari imaju siguran vez“, rekao je župan te dodao da praktički nema luke na području Lošinja gdje se ne gradi.

„Od Unija gdje su u tijeku radovi dogradnje luke vrijedni 36,8 milijuna kuna, tu je i kapitalni projekt dogradnje luke Mrtvaška, ovdje na Velom Lošinju gdje se gradi lukobran u dužini od 105 metara s dvije trajektne rampe za prihvat brodske linije u nacionalnom i međunarodnom prometu, uredili smo luke i na Susku i Iloviku. Puno se napravilo, a i dalje se puno radi na korist stanovnika Lošinja kao i njihovih gostiju“, rekao je Komadina.

Za kapitalne infrastrukturne projekte u lukama, prema riječima ravnatelja Filipa Balije, ŽLU Mali Lošinj povukla je 115 milijuna kuna iz EU fondova.

„Ova investicija u luci Rovenska važna je za ovdašnje stanovnike koji su novi lukobran, sa svom pratećom infrastrukturom, čekali 180 godina. Sada su dobili nove sigurne vezove i još jednu zaštićenu luku u Velom Lošinju“, naglasio je Balija.

Zadovoljstvo uspješnim dovršetkom ovog lučkog projekta izrazila je i gradonačelnica Ana Kučić koja se zahvalila Županiji, Županijskoj lučkoj upravi i resornom Ministarstvu na svim ulaganjima u lučku infrastrukturu na području Malog Lošinja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views