SASTANAK

LRH i PGŽ zajedničkim snagama pretvorit će Kvarner u najpoželjniju turističku destinaciju

Liburnia Riviera Hoteli kao jedan od generatora i pokretača razvoja u tom području, u jednoj od najtežih godina za turizam, najavljuje nove investicije i zapošljavanja te razvoj destinacijskog turizma. O svemu tome razgovarao je predsjednik uprave Liburnia Riviera Hotela Vladimir Bošnjak na sastanku sa županom Primorsko-goranske županije Zlatkom Komadinom.

„Priču o Opatiji i Kvarneru treba ispričati cijelom svijetu. Zato me veseli sinergija svih dionika na lokalnoj i regionalnoj razini, posebice podrška naše županije. Ako ćemo svi zajedno ulagati u destinaciju, ujediniti sve resurse, osmisliti i razvijati specifične turističke aktivnosti, programe i proizvode, usmjeriti se na razvoj zelenog i digitalnog turizma, dobit ćemo dodatni sadržaj koji će privući turiste i stvoriti destinaciju koja je poželjna tijekom cijele godine“, izjavio je predsjednik uprave LRH Vladimir Bošnjak.

„Zahvaljujem Liburnia Riviera Hotelima što pokazuju interes za uključenost u život i razvoj lokalne i regionalne zajednice. Ovo je odlična prilika da Kvarner dobije na vidljivosti i da zajedno nastavimo s pričom vezanom za zdravstveni turizam koju Primorsko-goranska županija razvija kroz svoje zdravstvene institucije poput Thalassotherapije Opatija. Zadovoljan sam dogovorom s LRH oko kupovine zgrade Doma zdravlja PGŽ u Opatiji jer su se time otvorile nove mogućnosti za financiranje i što će ubrzati proces izgradnje novog Doma zdravlja u našoj Opatiji. Imamo puno prostora za suradnju na dobrobit gospodarskog razvoja ovog kraja“, istaknuo je župan Zlatko Komadina.

Jedna od važnijih tema bilo je i cijepljenje turističkih djelatnika koje je ministrica turizma i sporta najavila kao prioritet u trećoj fazi cijepljenja. LRH je najavio kako će od 1. travnja krenuti s testiranjem svojih gostiju ispred hotela Belvedere te da će svi gosti koji to žele moći će napraviti PCR ili antigenski test, i to u suradnji sa županijskom institucijom, Nastavnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ.

Ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, LRH planira u prvoj fazi otvoriti još 10 hotela uz već otvoreni Palace-Bellevue te do početka sezone otvoriti i svoje druge objekte.

Vladimir Bošnjak najavio je županu Komadini brojne projekte i investicije te istaknuo kako će LRH staviti snažan naglasak na razvoj zdravstvenog i nautičkog turizma koji su veliki potencijal na ovom području. Također je naglasio da su razne industrije, poput filmske, medicinske, financijske i gaming industrije, iskazale interes i izrazile želju za dolaskom u ovaj kraj i suradnjom i kako je to važan segment koji treba nastaviti razvijati.

Kao jedan od važnijih ciljeva istaknuto je povezivanje s lokalnim proizvođačima hrane i pića. Potrebno je obogatiti ponudu u tom segmentu, a u isto vrijeme doprinijeti razvoju lokalnih OPG-ova i proizvođača.

Na sastanku je zaključeno kako čitava županija ima veliki potencijal i brojne prednosti za razvoj zdravstvenog, gastronomskog, sportskog i nautičkog turizma te da će zajedničkim snagama nastaviti dobru suradnju kako bi se Primorsko-goransku županiju i njene destinacije stavilo na kartu najpoželjnijih destinacija u Hrvatskoj, ali i šire.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari