LUDI KARNEVALSKI VIKEND: Na maškaranom auto-rallyu Pariz – Bakar preko 50 sudionika; uz more i dječja snowboard staza!

Ovaj karnevalski vikend obilježit će sport i glazba pa nas očekuju Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, Carnival Snowboard Session, veliki Carnival DJ Session party 2019. te brojni programi u sklopu Riječkog karnevala

Tradicionalnu sportsku manifestaciju Riječkog karnevala, 28. Maškarani auto rally Pariz – Bakar, zakazanu za 23. veljače s početkom u 10 sati najavio je Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka.

Neprekinuta tradicija

Neprekinuta tradicija koja je započela 1990. godine u organizaciji Autokluba Rijeka i ove godine nam donosi parodiju na svjetski poznati rally “Pariz – Dakar”.

Maškarani oktanci prolaze svima već poznatom rutom, od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a na Korzu će se pokazati oko 10.30 sati, gdje će se zadržati pola sata, nakon čega karnevalsko auto-moto ludilo kreće prema svom odredištu – Bakru.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi ispit spretnosti natjecatelje očekuje u Kostreni, a slijedeći u Bakru na parkiralištu u Senjskoj ulici, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika. Do sada je prijavljeno 50 – ak natjecatelja, no prijave još uvijek traju tako da ćemo konačan broj sudionika znati tijekom sutrašnjeg dana.

Po prvi puta ove godine Autoklub Rijeka, u sklopu Maškaranog auto rallya Pariz – Bakar, organizira foto natječaj na kojem će nagraditi 5 najboljih fotografija puknutih oktanaca.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Riječki Maškarani auto rally jedinstvena je manifestacija te vrste u svijetu jer utrku voze motorizirane maškare iz različitih krajeva i svi sudionici – natjecatelji, njihova pratnja i suci moraju biti maskirani, a posebna su priča njihova prigodno dekorirana vozila.

Natjecateljice iz Hrvatske i Austrije

Miodrag Toskić iz Snowboard kluba Nine najavio je kako i ove godine na Gat Karoline Riječke, dolaze najbolji “rideri , njih 20-ak iz 5 zemalja, kako bi na snježnoj stazi pokazali svoje impresivne vještine. Carnival Snowboard Session je ponovno i jedna od postaja World Snowboard Toura u sklopu kojeg se boduje za poredak najboljih svjetskih snowboardera.

Ove godine Snowboard club Nine priprema iznenađenje na samoj stazi te najavljuju 4 zahtjevna elementa s kojim će se boarderi “boriti”. Također ove godine prvi puta Carnival Snowboard Session ima i žensku konkurenciju, natjecateljice iz Hrvatske i Austrije. Organizatori CSS-a su se ponovno udružili s Avalanche Risk City Jamom, ekipom koja radi slično natjecanje u Novom Sadu te će ova dva gradska natjecanja dodijeliti zajedničku nagradu ukupnom pobjedniku.

“Nineri” su se ove godine potrudili da noviteta ne nedostaje, tako da su pripremili i besplatnu dječju radionicu na kojoj će svi zainteresirani mališani, uz licencirane učitelje, moći naučiti osnovne vještine snowboardinga. Sva oprema je osigurana od strane organizatora.

Program počinje u 14 sati, a za dobru zabavu pobrinut će se DJ, koji će zagrijati atmosferu za Carnival DJ Session party koji nas čeka u Export Delti. Finalne izvedbe su na programu u 18 sati, a dodjela nagrada zakazana je za 19.15 sati.

Carnival DJ Session party

Ovogodišnji Riječki karneval 23. veljače donosi još jedan veliki Carnival DJ Session party u Export Delti s izvrsnim DJ-evima. Carnival DJ Session nasljednik je legendarnog Carnival Partya koji je spontano i pomalo slučajno pokrenut još 2000. godine kada je sve, po jasnom uzoru na berlinski Love Parade, pokrenuto na alegorijskim kolima “Millenium Bugs”.

Prethodnih godina Export Delta ugostila je mnoge strane veličine i hrvatske DJ zvijezde. Ove godine Picko Chavese, Bebetto, Moor, Petar Dundov, Adoo, Steve Rachmad i Ogi bit će zaduženi za cjelonoćnu maškaranu zabavu uz elektronsku glazbu.

Ulaz je, kao i svake godine, besplatan.

Ples na brojnim gradskim lokacijama

Ines Boban Štiglić iz Turističke zajednica grada Rijeke najavila je i sve ostale programe pred nama, počevši s Tradicionalnim karnevalskim koncertom Gradske glazbe Trsat – Rijeka u Hrvatskoj čitaonici Trsat u petak 22. veljače s početkom u 19.30 sati.

Već tradicionalno vikendom plešemo na brojnim gradskim lokacijama, tako nas 22. veljače čekaju Maškarani tanci u Domu Pašac od 21 sat, dan kasnije u Domu Zamet od 19 sati te Maškarani ples s tombolom uz grupu Pešekani u Dvorani Circolo. I najmlađi će se veseliti ovog vikenda na Dječjoj reduti va Zamete u subotu u 16 sati u Domu Zamet.

TIPSY Ballroom u renesansnoj dvorani Filodrammatice

TIPSY Ballroom, inovativni glazbeni program elektronske glazbe u formi suvremenog bala pod maskama u renesansnoj dvorani Filodrammatice na programu je 23. veljače u 22 sata.

U subotu 23. veljače kreće prva od brojnih humanitarnih akcija u sklopu Karnevala – od 13 do 17 sati u Domu Crvenog križa održat će se Dobrovoljno davanje krvi, a u nedjelju 24. veljače Pehlinom prolazi tradicionalna maškarana povorka Maškarani Pehin s početkom u 11 sati.

Četrnaest karnevalskih grupa, KG Draške maškare, KG Prijatelji – Amici, KG Siti i pijani, MK Pašac, KG Čiket, KG Lako ćemo, KG Pikići, KG Vežički kampaneli, KG Trsačke maškare, KG Viva Ri, KG Veseli oldtajmeri, KG Gušti su gušti, ZU Pehinarska gospoda, PD Zametske maškare i zvončari, posudili su svoje kostime za “maškaranje” izloga sve do kraja karnevalskog razdoblja, 6. ožujka. Ovogodišnji karnevalski izlozi su: izlozi Grada Rijeke, Zdravlje i ljepota JGL, Croatia in a box, Marella, Max & Co, Tosca Blu, Max Mara, Ghetaldus, Futura nova, Torbica i Pivka.

Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca

Također podsjetila je na Kazališni vrtuljak u HNK Ivana pl. Zajca koji nastavlja s izvrsnim mjuziklom, 26., 27. i 28. veljače, Sunset Boulevard.

Nastavljaju se Dani smijeha u Karnevalu u organizaciji Aplauza, koji je 27. veljače u 19.30 sati u HKD-u na Sušaku pripremio komediju Arijane Čuline ” Varaš ga, ne ostavljaš ga”.

Za kraj, Ines Boban – Štiglić, istaknula je kako će pokrovitelj Riječkog karnevala, Adria PA Škurinje, svakome od sudionika Međunarodne karnevalske povorke dati bon za popust kupnje novog vozila u njihovoj autokući.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views