KVARNER POVEZANIJI S EUROPOM

Lufthansa najavila više letova prema Rijeci; Frankfurt sada još bliže

Njemačka Lufthansa, članica Star Alliance grupacije, u predstojećem ljetnom redu letenja povećat će broj tjednih rotacija između Frankfurta i Rijeke.

Njemačka Lufthansa već dulji niz godina, u ljetnom redu letenja, prometuje na redovnoj liniji između Munchena i Rijeke. U kriznoj 2021. godini, Lufthansa je uvela i redovnu liniju između Frankfurta i Rijeke, koja je u prometu bila također jednom tjedno, svake subote. Kompanija najavljuje operativne promjene na ovoj liniji za ljetnu sezonu 2022.

Riječka zračna luka ima još jednu pozitivnu najavu za predstojeći ljetni red letenja. Lufthansa će, umjesto jednom, prometovati dva puta tjedno između Frankfurta i Rijeke. Linija bi s prometom trebala krenuti 9. travnja, subotom, a od 25. svibnja uvodi se i drugi tjedni let, srijedom. Letovi srijedom odvijat će se u večernjem, a subotom u jutarnjem terminu. Time će putnici prema odnosno s Kvarnera imati više fleksibilnosti prilikom planiranja putovanja, što s jednim letom tjedno praktički nije bilo moguće.

Na liniji između Frankfurta i Rijeke za ljeto 2022. najavljeni su zrakoplovi tipa A320, kapaciteta 168 sjedala.

Podsjećamo, između Frankfurta i Rijeke u nadolazećoj ljetnoj sezoni prometovat će i njemački Condor, jednom tjedno, također subotom, u razdoblju između 21. svibnja i 24. rujna, pa će Rijeka s ovim poznatim europskim čvorištem biti povezana s tri leta tjedno.

Što se tiče linije između Munchena i Rijeke, na njoj bi Lufthansa i ovog ljeta trebala prometovati jednom tjedno, a očekuje se da će i Croatia Airlines u prodaju pustiti tri tjedna leta na ovoj liniji, no tek treba vidjeti kako će avioprijevoznici reagirati na novi natječaj o udruženom oglašavanju kojeg je raspisala Hrvatska turistička zajednica.

Zračna luka Rijeka kontinuirano bilježi pozitivne najave avioprijevoznika za ovu godinu, a nekoliko strateških partnera tek bi trebali najaviti svoja povećanja prema Kvarneru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari