ISKLJUČEN TEHNIČKI ČIMBENIK

Nakon požara u Kružnoj: ‘Mogla je biti veća tragedija, mogla je izgorjeti zgrada, cijeli kvart’

Screenshot Kanal Ri

Policija je u suradnji s protupožarnim inspektorom završila očevid požara koji je izbio jučer predvečer u stanu u Kružnoj ulici u Rijeci

Prema rezultatima očevida, za uzrok požara isključuje se tehnički čimbenik. U požaru je u potpunosti izgorio dio stana s inventarom kao i dio krovišta, dok je ostali stambeni dio zacrnjen od dima.

Požarom je također oštećen i stan u susjednoj zgradi.

Materijalna šteta cijeni se na više stotina tisuća kuna, a oštećeni su jedinica lokalne samouprave (Grad Rijeka) i 44-godišnji hrvatski državljanin.

Više u VIDEOPRILOGU:

Novinar: PETAR BALJAK
Snimatelj: IVAN BANOVIĆ
Montažer: DORIAN CAR FLAVIANO

Jučer u 17:22 županijski vatrogasni operativni centar zaprimio je dojavu o požaru stana u Kružnoj ulici.

“Šteta je poprilična, znači sam plamen je oštetio krovnu konstrukciju i nekih 40 kvadrata stana dok je znači usred djelovanja produkata gorenja oštećen kompletan stan od 100 kvadrata i dio stubišta”, otkriva Siniša Kauzlarić iz JVP Grada Rijeke.

Oštećeni su tako Grad Rijeka u čijem je vlasništvu stan kao i vlasnik drugog stana, 44-godišnji hrvatski državljanin.

Stan koji je više nastradao u požaru u vlasništvu je upravo Grada Rijeke, a koristi ga Udruga regionalnog info centra za mlade.

“… sljedećih nekoliko mjeseci sigurno nasm predstoji jedna velika tranzicija, kako materijalna tako i pravno-administrativna, jer izgorjela je cijela građa, pravna dokumentacija, tehnička dokumentacija, oprema”, otkriva Zoran Stevanović, izvršni direktor RICZM UMKI.

Udruga od osnivanja 1998. godine osmišljava i provodi projekte koji za cilj imaju unapređivanje ukupnog života mladih, zaštitu prava mladih, njihovo ekonomsko i socijalno osnaživanje i uključivanje u zajednicu.

“S jedne strane smo jako tužni a s druge strane sretni jer ovo je mogla bit puno veća tragedija – mogla je izgorjeti cijela zgrada, cijeli kvart”, kaže Zoran Stevanović.

Policija navodi u priopćenju kako je isključen tehnički čimbenik što upućuje na djelo vandalizma ili kriminalnog djela. Okolnosti koje su dovele do požara, kao i sve relevantne činjenice ovog događaja, se i dalje utvrđuju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari