DRUGI RAZRED SREDNJE ŠKOLE

Mali Lošinj: Srednjoškolcima prezentirane mogućnosti školovanja za policijsko zanimanje

Učenicima drugih razreda srednje škole govorili o važnosti policijskog poziva i prezentirali im mogućnosti koje nudi školovanje za policijsko zanimanje, stoji u izviješću policije.

Jučer, 14. ožujka u Srednjoj školi Ambroza Haračića u Malom Lošinju, policijski službenici lošinjske policije educirali su učenike na temu  prevencije ovisnosti i prezentirali im mogućnosti školovanja za zanimanje policajac/policajka.

Tako su Jure Anđelić i Mario Žagar, policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj s ispostavom Cres, učenicima prvih razreda održali predavanje u sklopu projekta „Zdrav za pet!“, u cilju prevenciju raznih ovisnosti, poput alkohola i droga, upoznali ih sa štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe sredstava ovisnosti te ih motivirali na potrebu usvajanja zdravih stilova življenja.

Uz to, učenicima drugih razreda srednje škole govorili o važnosti policijskog poziva i prezentirali im mogućnosti koje nudi školovanje za policijsko zanimanje. Zanimanje policajca/policajke u službi je građana te, iako zahtjevno, nudi dinamičan i izazovan posao s mogućnošću razvijanja vlastitih potencijala i napredovanja tijekom karijere.

Stoga su pozvali učenike da razmisle i o mogućnosti školovanja za policijsko zanimanje te da prate  stranice Internet stranice Ministarstva unutarnjih poslova na kojima će uskoro biti objavljen natječaj.

Do tada svi zainteresirani za zanimanje policajac/policajka ovdje mogu pronaći informacije o uvjetima upisa, pravima i obvezama i slično o Program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja za zanimanje policajac/policajka upisom učenika u treći razredkao i o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari