ČESTITAMO

Mali vijećnik Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije Mateo Gruban dobio priznanje Europske komisije

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Mateo Gruban, vijećnik XII. saziva DGV-a Grada Opatije i 1. saziva NEF-a Hrvatske dobio je posebno priznanje Europske komisije za sudjelovanje u fokus grupi vezanoj uz pisanje smjernica o sudjelovanju djece u društvenom životu.

Iz Eurochild organizacije poručuju:

„Dragi Mateo, zaista cijenimo tvoj doprinos! Doista smo bili impresionirani tvojom sposobnošću da govoriš slobodno i iskreno. Tvoja stajališta puno će pomoći u stvaranju smjernica za dječju participaciju Europske komisije! Ako postoje još neke ideje ili aspekti koje bi želio s nama podijeliti, ne ustručavaj se pisati nam. Kao mali znak naše zahvalnosti prilažemo osobno pismo Komisije kojim se priznaje tvoj doprinos.“

Mali vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije aktivno sudjeluju, od 2010. godine, u donošenju javnih politika za djecu u Europskoj uniji i na to smo posebno ponosni. Kontinuirani rad na promicanju vrijednosti Konvencije UN-a o pravima djeteta s posebnim naglaskom na aktivno dječje sudjelovanje ono je po čemu je Grad Opatija , Dječje gradsko vijeće  i Društvo “Naša djeca” Opatija prepoznat, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europi, o čemu svjedoče priznanja najviših institucija EU koja naša djeca primaju za svoj rad, prezentacije te zalaganje za dječja prava, naglasila je tajnica DND-a Opatija Sanja Škorić.

VIDEO DANA:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views