OBAVIJEST VOZAČIMA

Ovog vikenda na riječkom području promet će biti privremeno reguliran zbog biciklističke utrke CRO RACE!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na području Policijske uprave primorsko-goranske 1. i 2. listopada održat će se četvrta i peta etapa biciklističke utrke CRO RACE. Molimo sve sudionike u prometu za strpljenje te postupanje sukladno uputama i naredbama policijskih službenika

Na području više županija u Republici Hrvatskoj od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine održava se šesta po redu međunarodna biciklistička utrka CRO Race. Riječ je o jednoj od najznačajnijih biciklističkih utrka u svijetu, a u Hrvatskoj važi za jedan od eminentnijih sportskih događaja.  Utrka CRO Race je podijeljena u šest etapa i kreće se gotovo cijelom Hrvatskom od Slavonije, Podravine i Zagorja preko Like, Dalmacije, Primorja i Istre do Zagrebačke županije.

U petak, 1. listopada vozi se četvrta etapa utrke i to sa startom na području Policijske uprave zadarske u Zadru te se u nastavku preko područja Policijske uprave ličko-senjske Jadranskom magistralom očekuje oko 15.50 sati dolazak biciklista na područje Policijske uprave primorsko-goranske u mjestu Sibinj.

Nastavljaju kretanje prema Novom Vinodolskom gdje će doći u ulicu Kralja Tomislava i nastavljaju D8 (Jadranskom magistralom) prema Crikvenici. Tu se kreću Zidarskom-Kotorskom ulicom- Vinodolskom- Frankopanskom zatim ulicom Ivana Škomerže – Strossmayerovo šetalište – Gajevo šetalište i dolaze na DC 8 Prilaz obali u Dramlju te nastavljaju DC 8  do Zidarske ulice u Crikvenice sve do cilja na Trgu Stjepana Radića.

U subotu, 2. listopada vozi se peta etapa utrke i to sa startom na području Policijske uprave istarske iz mjesta Rabac i kreće se također preko područja Policijske uprave primorsko-goranske prema rasporedu:

U 12,20 sati očekuje se dolazak biciklista na Poklon Učka, nastavljaju cestom 5048 Veprinac pa će se uključiti na A8 Istarski ipsilon u pravcu Rijeke ( A7 Kvarnerska autocesta – Kuk 2 -kružni tok Matulji- D8 Kvarnerska cesta – ŽC 5047 Kastavska –ŽC 5019 Kastav – Istarska cesta – Trg sv. Lucije u Matuljima). Utrka se nastavlja prema Viškovu rutom  5021  Halubjan – 5025 Viškovo  do Saršonia u Rijeci i kreće se preko Drenove, Pašca, Orehovice prema središtu Rijeke ( 5017 Skvažići – 5015 Ulica sv. Jurja – Grohovski put – Balde Fućka – D3 Kalina Orehovica – Grobnička cesta).

U Rijeci  se dolazak biciklista očekuje oko 13.40 sati gdje će se kretati  ulicom Franje Račkoga – Titov trg –  Školjić – Fiumara  – Jelačićev trg – Scarpina ulica-Korzo – Trg Republike Hrvatske – Adamićeva ulica – Trpimirova – Krešimirova – Zvonimirova – Liburnijska ulica – Istarska ulica – 5051 Opatijska – Ivana Matetića Ronjgova (Preluk). Utrka će se nastaviti preko Voloskog do cilja u središtu Opatije kada se očekuju oko 14.40 sati ( Dr. Ivana Poščića (Volosko) – D66 Nova cesta – ulica Velog Jože  – 5051 Ulica maršala Tita – Ulica Rikarda Katalinića Jeretova – D66 Nova cesta –  ulica Velog Jože –  Ulica maršala Tita –Slatina).

Na prometnicama kojima se kreće četvrta i peta etapa utrke na području Policijske uprave primorsko-goranske će u petak, 1. listopada od 15,00 do 17,30 sati te u subotu, 2. listopada od 12 do 15 sati biti na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta i regulacija prometa na navedenim dionicama će se provoditi uz nazočnost policijskih službenika, kao i predstavnika organizacije.

Upozoravamo sudionike u prometu, iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa, neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koja sudjeluju u manifestaciji pa je potrebno povećati oprez i obratiti pozornost na bicikliste u prometu.

Napominjemo da će cjelokupan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 – 50 km/h te neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa. Pri tome molimo gledatelje utrke da ne stoje na kolniku, odnosno da utrku promatraju s pozicija koje se nalaze izvan kolnika na sigurnoj udaljenosti od ruba kolnika, kako na iste ne bi naletjeli natjecatelji.

Molimo sve sudionike u prometu i za strpljenje te postupanje sukladno uputama i naredbama policijskih službenika ili redara utrke. Zahvaljujemo na razumijevanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari