LIJEPA TRADICIJA

Galerija | Manifestacijom Povratak Frankopana završeni ovogodišnji Dani Trsata

U subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja 2022. godine, održana je manifestacija Povratak Frankopana čime su završeni ovogodišnji Dani Trsata

Povratak Frankopana započeo je u jutarnjim satima otvaranjem sajma starih zanata na kojem su posjetitelji mogli razgledati i kupiti predmete i suvenire vezane za baštinu srednjeg vijeka.

Za najmlađe posjetitelje održane su kreativne radionice i lutkarske predstave za djecu, a svi zainteresirani mogli su se provozati ulicama Trsata kočijom s konjima iz konjičkog kluba Vodičajna.

U 14 i 30 sati pucnjem iz topa Gradske straže Bakar označen je početak svečanog mimohoda u kojem su sudjelovali Knezovi Krčki Frankopani, Knezovi Frankopani Trsat, Frankopanska straža Trsat, Frankopanska straža Grobnik, Knezovi Zrinski- Frankopani Drivenik, Red vitezova Sv. Vida (Ordo Sancti Viti), Red vitezova Sv. Nikole Varaždin, Streličari Krvavog mosta, Vitezovi Vranski, Kontea- udruga povijesnih plesova, Gradska straža Bakar, streličarski klub Ajkule, streličarski klub Maura Kal, predstavnici starih zanata, Teatar OZ i konjički klub Vodičajna.

Po završetku mimohoda u Nugentovom parku upriličeno je predstavljanje sudionika manifestacije nakon čega je uslijedio turnir u streličarstvu. U 18 i 30 održana je svečana misa u crkvi Sv. Jurja, a vrhunac dana bila je bitka za Gradinu te ustoličenje novog kapetana Trsata. U večernjim satima u Nugentovom parku održan je koncert glazbenog sastava Coffee Shop Acoustic.

U nedjelju u 11 sati na Miru junaka održana je lutkarska predstava za djecu, a u popodnevnim satima manifestacija je zatvorena spuštanjem svečane zastave ispred Trsatskog svetišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari