LIJEPA TRADICIJA

GalerijaManifestacijom Povratak Frankopana završeni ovogodišnji Dani Trsata

U subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja 2022. godine, održana je manifestacija Povratak Frankopana čime su završeni ovogodišnji Dani Trsata

Povratak Frankopana započeo je u jutarnjim satima otvaranjem sajma starih zanata na kojem su posjetitelji mogli razgledati i kupiti predmete i suvenire vezane za baštinu srednjeg vijeka.

Za najmlađe posjetitelje održane su kreativne radionice i lutkarske predstave za djecu, a svi zainteresirani mogli su se provozati ulicama Trsata kočijom s konjima iz konjičkog kluba Vodičajna.

U 14 i 30 sati pucnjem iz topa Gradske straže Bakar označen je početak svečanog mimohoda u kojem su sudjelovali Knezovi Krčki Frankopani, Knezovi Frankopani Trsat, Frankopanska straža Trsat, Frankopanska straža Grobnik, Knezovi Zrinski- Frankopani Drivenik, Red vitezova Sv. Vida (Ordo Sancti Viti), Red vitezova Sv. Nikole Varaždin, Streličari Krvavog mosta, Vitezovi Vranski, Kontea- udruga povijesnih plesova, Gradska straža Bakar, streličarski klub Ajkule, streličarski klub Maura Kal, predstavnici starih zanata, Teatar OZ i konjički klub Vodičajna.

Po završetku mimohoda u Nugentovom parku upriličeno je predstavljanje sudionika manifestacije nakon čega je uslijedio turnir u streličarstvu. U 18 i 30 održana je svečana misa u crkvi Sv. Jurja, a vrhunac dana bila je bitka za Gradinu te ustoličenje novog kapetana Trsata. U večernjim satima u Nugentovom parku održan je koncert glazbenog sastava Coffee Shop Acoustic.

U nedjelju u 11 sati na Miru junaka održana je lutkarska predstava za djecu, a u popodnevnim satima manifestacija je zatvorena spuštanjem svečane zastave ispred Trsatskog svetišta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views