VOZAČI OPREZ!

Manje ljudi, više životinja: Na županijskim cestama pet naleta vozila na divljač!

FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Vozači se upozoravaju na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnim večernjim satima te im se savjetuje da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti

Tijekom ovog tjedna na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je pet naleta na životinje, koje su udarile u dva osobna i tri teretna vozila.  U većini slučajeva riječ je o srnećoj divljači i jelenu te u jednom slučaju o ovci, a navedene životinje istrčale su u dva navrata na prometnice na području otoka Krka, zatim između Malog Lošinja i Cresa te jednom na području Viškova.

U četiri slučaja naleti su zabilježeni između 4.20 i 7 sati te jednom oko 14 sati. Ozlijeđenih osoba nije bila, a sveukupna šteta procijenjuje se na oko 18.500 kuna.

“Vozače upozoravamo na povećan oprez na cestama, posebice u jutarnjim i kasnijim večernjim satima te im savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo, ukoliko se utvrdi da je do naleta na životinje došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja, vozači odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama”, objavila je PU primorsko-goranska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja