POSLJEDNJI DAN POD MASKAMA

Marćom po Kostrene i spaljivanjem pusta Mićela Rafinerka zaključena vladavina kostrenskih Špažićara

Posljednji dan pod maskama na pusni utorak Karnevalska grupa Špažićari tradicionalno je obilježila “Marćom po Kostrene”

Spaljivanjem mesopusta Mićela Rafinerka na Pepelnicu, Špažićari su zaključili ovogodišnja maškarana događanja u Kostreni i vratili ključeve Općine kostrenskom načelniku Draženu Vraniću.

Polovicom siječnja, već tradicionalno općinska vlast prepusti ključeve Kostrene Špažićarima za čije vladavine nije ni ovoga puta nije nedostajalo dobre zabave i različitih maškaranih događanja.

Maškarani tanci, Dječja reduta, Špažićarski kotlić, Marća po Kostrene i zapaženo sudjelovanje u međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci, obilježili su kratku i uspješnu vladavinu kostrenskih Špažićara.

Sve što je lijepo uvijek prekratko traje pa je tako brzo prošlo i pet tjedana vladavine Špažićara. Mićel je, kao i obično u Kostreni glavni krivac za sve loše što se dogodilo.

Uz sve ostale grijehe koji mu se pripisuju, Mićel Rafinerko neupitno je kriv i za stalno onečišćenje mora i kostrenskih plaža pa je unatoč naporima obrane nakon čitanja oporuke osuđen i spaljen. Bio je to ujedno i posljednji potez maškarane vlasti. Meštrica Špažićara vratila je ključeve Općine načelniku Vraniću, a spaljivanjem pusta zaključena su ovogodišnja maškarana događanja.

Posljednji dan pod maskama na pusni utorak Špažićari su tradicionalno obilježili “Marćom po Kostrene”, obilazeći kostrenska naselja uzduž i poprijeko, a na njihovoj ruti našle su se i Općina, Turistička zajednica, Kuća kostrenskih pomoraca, a prije nego su krenuli u “obahajanje” Kostrene, posjetili su Dječji vrtić “Zlatna ribica”, kako bi sudjelovali i u kažnjavanju mićega pusta “Nisam ja”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari