IZ UPRAVE I SINDIKATA ISPRIKE GRAĐANIMA

Video | Autotrolej smanjio broj polazaka, kronično im nedostaje vozača. Hoće li strani vozači ‘spasiti stvar’?

Zbog nedostatka vozača u Autotroleju je na snagu stupio reducirani vozni red, što znači manje polazaka nego što je to bilo posljednjih tjedana. Više u videoprilogu!

“Riječ je o smanjenju polazaka na gradskim linijiama 2,5,6,7 i 7a, to su linije sa najviše polazaka koje smo sada morali smanjiti odnosno reducirati ih, rekla je Kristina Prijić, glasnogovornica Autotroleja.

Na pitanje do kada će novi reducirani vozni red biti na snazi, u Autotroleju kažu: “Sama činjenica da je 30 radnika na bolovanju i 20 ih koristi godišnji odmor predstavlja problem, s druge strane ljudi moraju ići na godišnji i ako su bolesni ostati na bolovanju tako da nama kronično nedostaje vozača.”.

U Sindikatu vozača i prometnih radnika svjesni su problema s kojima se Autotrolej susreće.

“Ispričavam se i u ime Autotroleja i drugih vozača ali jednostavno ne možemo drugačije funkcionirati”, kaže Mateo Mavrić, povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika Autotroleja.

Na primjeru nove regulacije prometa također se vidi koliko je stresan i zahtjevan posao vozača autobusa javnog gradskog prijevoza.

Osim vozača, i ostali radnici Autotroleja suočavaju se s niskim plaćama, a zatrpani su i prigovorima i žalbama građana. Kolektivno pregovaranje oko boljih plaća tek treba početi.

Dolazak prvih stranih vozača očekuje se krajem ovog mjeseca.

Prorijeđeni su tako polasci od 13 do 15 sati kada je u prosjeku manje putnika, a jutarnji polasci te poslijepodnevni za povratak kućama i večernji nisu mijenjani, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari