TRAŽI PONIŠTENJE ODLUKE O RAZRJEŠENJU

Video | Marin Blažević tužit će Gradsko vijeće Grada Rijeke

“Kao što je Gradsko vijeće odučilo sudskim putem osporavati odluku resorne ministrice Nine Koržinek Obuljen, i ja sam se odlučio za isti korak”, poručio je Blažević!

Marin Blažević tuži Gradsko vijeće Grada Rijeke, najnovija je informacija vezana za slučaj riječkog intendanta koji već mjesecima zaokuplja javnost.

Uskoro će biti jasno tko je za što odgovoran i tko je za što kriv, poručio je riječki intendant Marin Blažević u razgovoru za Kanal Ri.

“Kao što je Gradsko vijeće odučilo sudskim putem osporavati odluku resorne ministrice Nine Koržinek Obuljen, i ja sam se odlučio za isti korak. Podnio sam tužbu protiv Gradskoga vijeća kojom tražim poništenje odluke o mojem razrješenju. Kako će proći i jedna i druga parnica, doznat ćemo kroz nekoliko mjeseci. Ja sam uvjeren da sam u pravu i da to ne mislim ne bih bio tu gdje još uvijek jesam, u sobi čudesa”, poručio je Blažević za Kanal Ri.

I dok je ova priča čeka svoj sudski epilog, riječko kazalište ove godine bilježi porast pretplatnika veći od 130 % u usporedbi s prošlom sezonom,time se približio brojkama iz predpandemijskih sezona. Naročito je važno da se vraća mlada punlika.

“Na kraju je publika uvijek potvrda vrijednosti programa rada umjetnika i umjetnica u kazalištu i naravno uprave koja kreira takav program u onom umjetničkom, produkcijskom i tehničkom aspektu.” dodaje intendant HNK Ivana pl. Zajca.

Kazalište je sezonu započelo baletnom premijerom Transparade, nakon toga je uslijedio Amarcord koji je otvorio premijernu sezonu hrvatske drame dok je opera otvorila sezonu Othelom. Publiku očekuje i veliki projekt talijanske drame Henrik 4, Luigija Pirandella.

“Do kraja godine još i obnove Čarobne frule, Orašara i naravno ono što velika većina naše publike najželjnjije očekuje – to su Novogodišnji koncerti. Ove godine pod jednostavnim nazivom ‘simply the best’, kaže Marin Blažević.

Do kraja sezone publiku očekuju zanimljivi naslovi i gostovanja u operi, baletu i drami. Nedavno je potpisan ugovor o suradnji sa zagrebačkim Hrvatskim narodnim kazalištem na baletnim predstavama „Čajkovski“ i „Spartak“, čime je nastavljen Konzorcij hrvatskih nacionalnih kazališta.

Na ovaj će način ova dva kazališta u sezoni dobiti jednu dodatnu baletnu premijeru. U planu je i treća koprodukcija riječkog i zagrebačkog HNK-a, Schmitova drama „Enigmatske varijacije“ u režiji Neve Rošić, donosi Kanal Ri.

Cijeli razgovor s Marinom Blaževićem pogledajte u video prilogu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari