PORUKA ONIMA KOJI GA "MINIRAJU"

Marin Miletić: “Sada je frka ekipi sa strane. I zato sam vam svima opasnost”

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Ne bojim se onih na drugoj strani. Meni odgovara borba”, napisao je danas na Facebooku Marin Miletić

Marin Miletić, kandidat MOST-a za riječkog gradonačelnika, danas je na svom službenom Facebook profilu objavio pomalo neuobičajenu poruku javnosti.

Obratio se, naime, ljudima koji ga ne podržavaju u njegovim nastojanjima da postane novi gradonačelnik Rijeke, a sudeći po tonu njegova obraćanja, takvih ima – po njegovu vlastitu priznanju – poprilično!?

No najbolje je da tu tezu rastumači sam, stoga njegovu “Poruku svjedočenja” svima koji ga “miniraju” prenosimo u cijelosti:

Poruka svjedočenja?
Ništa mi ne mogu???

Ja jesam političar, saborski zastupnik, za koji mjesec bit ću i gradonačelnik voljene Rijeke. Ali, ja sam učitelj. To sam radio 16 godina svoga života. Učenicima sam uvijek svojim primjerom svjedočio da ono što jezikom govorim i sam tako živim.

Na društvenim mrežama sam od početka. Dugo godina. Na youtube kanalu, twitteru, privatni fejs sam još prije valjda deset godina napunio do maksimalnog broja prijatelja. Otvorio public stranicu – preko 52.000 vas me ovdje prati. Mjesečno se krećem oko milijun reacha. Sve prirodno. Bez jedne lipe plaćenih oglasa, ništa. Samo prirodno.

Neki su mi se smijali u rujnu kada sam rekao da ću pobjediti u Rijeci. Ali ja sam znao – meni je dati sve od sebe, okupljati ljude, graditi zajedništvo – to radim cijeli život – a ostalo je na dragom Bogu. Ja sam sportaš, natjecatelj. Ne bojim se onih na drugoj strani. Meni odgovara borba.

Sada kada je jasno da sam najbliže tom cilju – sada je frka ekipi sa strane. Vidim ogroman broj porasta fejk profila koji me pokušavaju zaprljati. Uključuju se i stranački pripadnici. Mislili su da će me koštati šaputanje Padre Pija, ali ništa od toga. Pa su se poslužili drevnom metodom – ZDS – optuži ga za to, pa ništa od toga. Sada me pokušavaju prikazati kao čudaka, egomanijaka koji objavljuje fotke svoje bolesne žene na fejsu i skuplja lajkove. Kojih li gadosti. Što je slijedeće? Neke druge ogavne prijave? Ništa mi ne možete. Ništa. Jer ništa nemam da mi zakačite. Znam da vas boli, šta ću vam.

Fejkeri, ja vam ovako živim posljednjih 20 godina svoga života.

Javno svjedočim ono što nosim u svom srcu! Ljubav prema svojoj ženi, djeci, Rijeci, svojoj Domovini. Otvorenost kroz četrnaestogodišnje projekte Srebrenice, pomaganje beskućnicima, suradnja s drugim kršćanima, Židovima, braćom muslimanima. Ja vam tako živim – svjedočki – barem zadnjih 16 godina, a ustvari nekih 20. Moja žena nije nikakva lutkica – moja žena je lavica! A ta moja lavica ne bi bila na niti jednoj fotki da to ne želi.

Ja sam učitelj. Poučavam. Kako i u najtežim trenutcima života treba biti hrabar! Treba podignuti glavu. Spustiti koljena jedino pred dragim Bogom. Sklopiti ruke. Biti ponizan, ali ustrajan. Ja vam poučavam muževe da se može biti Hrvat, katolik, a normalan. Otvoren. Vjeran svojoj ženi i obitelji. Predan. Ja vam svojim životom svjedočim ono što nosim u srcu.

Ništa mi ne možete. Imam jedan kredit na banci. Isplatit ću ga za osam godina.

Nemam gospodara. Nigdje osim Kralja svoga na Nebu – Isusa. Nemam interesnih skupina koje me guraju. Nemam ako hoćete niti stranačke stege niti sam ja lik koji bi u tome mogao funkcionirati. Nemam dugova prema nikome.

I zato sam vam svima opasnost.

Ne bojim vas se. Ništa mi ne možete. Znate, sretao sam ja mangupa u životu. Popriličnih. Ali, nisam od onih koji se plaše.

Jedva čekam izbore. Sa svojim timom preuzeti odgovornost za vođenje Rijeke. Probuditi uspavani grad. A onda sa svim poštenim ljudima posložiti i gradsko vijeće – da čitav grad napokon prodiše.“, napisao je Marin Miletić u objavi na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari