SITUACIJA BOLJA, ALI - OPREZ!

Mićović: “Posjete domovima za starije u PGŽ bit će moguće kada svi korisnici budu cijepljeni s obje doze”

Foto: Pixell

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji u Primorsko-goranskoj županiji danas je izvijestio ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović

On je na susretu s novinarima rekao da su tijekom jučerašnjeg dana u hitnoći testirane 73 osobe, među kojima je 7 osoba pozitivno na koronavirus.

Ozdravilo je 49 osoba što je dovelo do novog pada broja aktivnih slučajeva u županiji i trenutno ih je 523. U posljednjih 14 dana dnevni prosjek broja novooboljelih je 37,8.

Smanjuje se i broj osoba na bolničkom liječenju, na današnji dan ih je 37, od kojih je dvoje na respiratoru.

„Zbog ovog pada hospitaliziranih KBC zatvara i Covid odjele, no premda imamo mirnu situaciju i dalje je potreban oprez, pogotovo što se od danas u školske klube vraćaju učenici viših razreda osnovnih škola kao i maturanti. Epidemiolozi kao i školski liječnici zajedno s ravnateljima dogovorili su nužne epidemiološke mjere i bit će u stalnom kontaktu kako ne bi došlo do širenja zaraze u školama“, rekao je Mićović.

Dodao je da je u tijeku cijepljenje drugom dozom, da je u Domovima za starije procijepljenost 93 posto te da se o otvaranju domova za posjete može razgovarati tek kada svi korisnici budu cijepljeni s obje doze.

Što se tiče zaraze među osobama s potresom stradalog područja koji su privremeno smješteni u Crikvenici, rekao je da je od njih 60 korona pozitivno 20 osoba, no nitko nije razvio ozbiljnije simptome i većina već uskoro izlazi iz izolacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari